Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Vsak upor proti vladarju Covidu XIX. je nesmiseln
Zakaj se korone še dolgo ne bomo rešili? Kratek esej na temo delovanja države in vaše vloge pri vsem skupaj Kdor razmišlja z lastno glavo, kaj hitro ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Mleko brez dodatkov
Marketing
Komentarji:   14 18.11.2009

Kako podražiti izdelek?

V enem od prejšnjih zapisov sem na škornjih pokazal, da je možno ceno izdelku dvigniti tudi tako, da mu nekaj odvzamemo. Tako so recimo nastale bikini kopalke, pa še marsikaj drugega. :)

Mleko v mlekomatu je dvakrat dražje od običajnega mleka, ki ga kupimo v trgovinah.

mlekomat

Kaj vse manjka mleku iz mlekomata?

 •  Ni homogenizirano,
 •  ni pasterizirano,
 •  nima dodanega kalcija,
 •  dobite ga brez embalaže (oziroma za embalažo plačate dodatno).

Genialno, mar ne? Kmetje vam dajo manj, zaračunajo pa dvakrat več!

In takšno mleko kupuje, pije in priporoča tudi vaš marketinški guru.

Vem, vem … O zadevah morda razmišljam malce drugače. Ampak če nisi drugačen, če ne kršiš napisanih ali nenapisanih pravil, si obsojen na povprečje.

Mlekomati so odlična ideja. Priporočam pa tudi obisk spletne tržnice z zdravo prehrano www.sveze.si, kjer boste našli tudi seznam mlekomatov.

Kaj boste vi odvzeli vašim izdelkom, ali storitvam, da boste povišali njihovo vrednost?
 


Dodaj komentar


Komentarji:

 • Stran
 • 1
 • 2
 •   
18.11.2009 @ 10:58 Jana
Jaz se za enkrat še ne spomnim kaj bi.....ampak vem za primer, iz mojega okolja, ko je en kmet za male pare pokupil od ostalih kmetov drobni krompir, ki ga kuhajo prašičem.....pa je ta krompir za drag denar prodal v Ljubljani pod oznako BIO, pa so Ljubljančani vse pokupili......no saj v resnici je bil BIO....ampak......LP
18.11.2009 @ 16:21 Domen
Ideja kolikor je meni poznana niti ni preveč nova. Že pred 3 leti sem bil v Švici in tam velja tak sistem že kot uveljavljena praksa.
18.11.2009 @ 16:45 Kitaj
Mleku iz mlekomata ne manjka nič. Ostala mleka imajo preveč. Zaradi marketinga smo se znašli v situaciji, ko o popolnoma naravni stvari govorimo kot o pomankljivem izdelku.
19.11.2009 @ 09:43 Matjaž
@Kitaj
19.11.2009 @ 15:36 Pavla
Kot je že kitaj rekel, tu ne govorimo o pomanjkljivem izdelku, ampak o povsem naravnem izdelku.
Pasterizacija uniči veliko dobrih stvari v mleku (že sam Pasteur je spoznal, da njegov postopek ni za uporabljati), da o homogenizaciji ne izgubljamo besed. Kalcij, ki je dodan mleku, je po večini sinteične narave (organski je namreč veliko predragi), in telo mora porabiti veliko pomembnih vitaminov, da ga lahko izloči.
Da grem po mleko iz mlekomata s svojo embalažo, steklenico, pa se mi zdi zelo prav, eko.
24.11.2009 @ 13:23 Maks
Zadeva je res dobra, učinkovita, pridobita tako kupec kot kmet. Pri win-win situaciji je malo žalostno le to, da so slovenski kmetje šli v akcijo šele, ko jim je začela teči voda (mleko) v grlo. No, in smo pri tem, da je vsaka stvar za nekaj dobra, tudi kriza...
24.11.2009 @ 21:30 Niki
Rada bi opozorila folk, naj ne bo preveč navdušen nad mlekomati(še posebej ne nad tistimi od goljufa Misa), ker so se kmetje odločili nategniti ljudi, ki bi radi drago plačevali kakovostno mleko. Sem pred par leti že poskusila pravo surovo mleko, ki ima noro močan in super okus in se mu nabere smetana, zato sem takoj ugotovila, da Tomaž Mis (jako samozavesten in jezičen nategovalec naivnega mestnega folka) v svoje mlekomate daje mleko, ki mu pobere smetano in ga razredči z vodo. Posledično je njegovo “surovo” mleko vodeno in brez okusa in se mu ne nabere smetana. Sem bila kar jezna, da sem dala 1 evro za liter osiromašene bele vode. Raje bom še naprej kupovala nehomogenizirano mleko v plastenkah, ki ima izrazit okus in na vrhu debelo plast smetane. ŠE ENKRAT VAS OPOZARJAM: ne nasedajte lastnikom mlekomatov in raje osebno od kmeta, vrednega zaupanja, dobite res pravo surovo mleko. Priporočam tudi nehomogenizirano mleko od mlekarne Planika. Pa srečno!
15.11.2021 @ 17:55 Prednisone
Levitra Blattchen
05.12.2021 @ 00:32 no perscription azithromocin tablets
Dutasteride Baldness Ups Price On Line Highland
06.12.2021 @ 06:10 buy cialis online usa
Order Prednisone For Dogs
 • Stran
 • 1
 • 2
 •   
na vrh