Nove objave na vaš mail!
Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:
Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:
Oglejte si tudi
Kazalo
- 21-dnevna šola prodaje
- Kaj bi lahko rešilo Janeza Vajkarda Valvasorja pred bankrotom?
- Imate svoj krizni priročnik?
- Kaj pravijo številke?
- Vsak upor proti vladarju Covidu XIX. je nesmiseln
- "nič se ni dalo narediti"
- Zgodba o zašitih nosovih
- Kitajska metoda pranja možganov
- Oglas za traktor
- Če je enostavno kupiti, boste prodali več
- Gradili desetletja, odšlo čez noč …
- Najboljši prodajni stavek vseh časov
- Ali je sedaj pravi čas za prodajo?
- Zadeva: Sklop webinarjev za vas in vaše podjetje
- 20 lepotic se je preizkusilo v prodaji ...
- You Did What?
- Kako med 4% najboljših prodajalcev?
- Častim za rojstni dan!
- Celoletni trening in mentorski program - marketing, prodaja
- Castle Escape - igra pobega na gradu Kostel
- Na kakšni postelji je spal ruski car?
- Marketinška rehabilitacija na morju
- Firma Boss - poučna podjetniška aplikacija
- Another drink?
- Niso plačevali davkov
- Pokvarjen mikser
- Magnifico ima jajca
- Prevaranti
- V Ljubljano prihaja "malinovec", ga bova šla poslušat?
- Marketinška formula za povečanje prodaje
Tag
Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,
- << nazaj Kisle kumarice
-
Dnevnik gurujaKomentarji: 5 07.08.2007
Menda je sedaj obdobje kislih kumaric. Jaz sem si kumarice privoščil v nemški vasici, približno 70 kilometrov jugovzhodno od Berlina. Prijetna vaška veselica. Jedli smo hrano, ki jo jedo domačini. Prava dieta v stilu http://100milediet.org/home/.
In seveda piješ pivo pivovarne s tradicijo. Menda ga delajo že od leta 1788. Kumarice so bile okusne, prekajene ribe še kar, pivo je bilo pa odlično.
Poglejte kako lepo se imajo Nemci na vasi.
Ne vem, kdo si je izmislil, da je poletje čas kislih kumaric. To naj bi bilo obdobje brez novic, obdobje, ko se nič ne dogaja. No, jaz se seveda ne strinjam. Dogaja se, verjetno so le novinarji in uredniki na dopustu in je zato novic manj. Pa tudi politiki so večinoma na dopustu in počnejo (druge) neumnosti. Evo, sedaj pa še vaš guru piše o kumaricah … Kam smo prišli.
V bistvu sem mislil nekaj zapisati o dietah. Predvsem o tem, da se splača jesti hrano, ki je pridelana blizu vašega doma. V enem od naslednjih zapisov.Prekajene ribe so bile še kar dobre
Vsakih 100 milj ima zagotovo svojo dobro in svojo slabo hrano ... in vsakih 100 milj ima svoje pametne in svoje neumne ljudi, ki sami odločamo o svoji prehrani. Dober tek, želim ...
Vsak od nas ga je zagotovo kdaj uporabljal in vsaj meni se niti sanjalo ni, kako ga izdelajo.
No, in kaj naj bi imel svinčnik skupnega s kislimi kumaricami? Mogoče to, da jih skoraj vsi "uporabljamo", pa malokdo ve, kje so zrasle in kaj vse je lahko v njih...
Tudi o kislih kumaricah bi se dalo veliko povedati.
Veselje - žalost, uspeh - neuspeh, ljubezen - sovraštvo, radost - zagrenjenost... vse to in še veliko več, sestavlja naša življenja. Seveda si vsi želimo tisto prvo - boljšo izbiro. Ampak to je odvisno od nas. Naša naloga v življenju je s pravilnimi odločitvami in posledično dejanji tveganje, da bi se zgodilo kar ne želimo, zmanjšati na najmanjšo možno mero.
Vedno namreč obstaja možnost, da se zgodi tudi tisto, kar ne želimo. Obstaja tveganje.
Pa si predstavljajte, da ste v slovenskem podjetju odgovorni za prodajo nekega izdelka ali storitve. Cilj, ki ga želite doseči je prodaja tega izdelka. Na razpolago imate določeno količino denarja.
Obstaja tveganje, da boste z napačnim pristopom porabili denar braz rezultata. Kaj bi v tem primeru storil moder človek? Za pomoč bi prosil Aleša Lisca in tako tveganje zmanjšal na najmanjšo možno mero.
Pri prodaji je torej Aleš Lisac izbira modrih ljudi.
Zdaj pa si predstavljajte, da istočasno zasledujete tudi svoj osebni cilj - ostati zdrav-a. Pri temeljiti analizi svojega jedilnika pridete do kislih kumaric. Zelo so vam všeč, ne želite jih izločiti, istočasno pa se dobro zavedate, da klasične kumarice predstavljajo tveganje. Zakaj, itak vsi veste- obirajo jih vsak dan, najmanj enkrat na teden škropijo in redno dognojujejo z lahkotopnimi nitratnimi gnojili...
Dobro, saj vem da jih ne pojeste veliko. Ampak vsaka malenkost šteje.
In kaj bi v tem primeru storil moder človek? Kupil bi "kumarice za modre ljudi" - bio kumarice in tako zmanjšal tveganje na najmanjšo možno mero in ohranil užitek.
Kaj imajo torej skupnega naš guru in bio kumarice?:)
Pa brez zamere. Malo heca mora biti.