Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

Zadnji komentarji na objave

01.12.2009 @ 12:21 sivolasi
Gospod Z.P.,
vaše teze ne držijo. Priučeni delavci so zagotovo nezadovoljni z 480 evrov neto. Mnogo bolj zadovoljni bi bili z 600 evrov. Z (recimo) 750 evrov pa bi bili prezadovoljni. In takrat bi na njih lahko računali tudi na kakšno soboto, celo nedeljo, če bi bilo potrebno.

Pri 480 evrov pa pač ne morete zahtevati, da bi bil KDORKOLI zadovoljen. Tudi inženirju se, če ima 700 € plače, to ne zdi prav, kajne? Še posebej, če ve, koliko bi za svoje znanje (če ga ima) dobil v Avstriji ali Nemčiji.

Nezadovoljstvo s plačo, pa tudi s svojo pozicijo zna biti zelo močan motivacijski elemnt.
Mislim, da se bo mag. Lisac vsaj s tem zadnjim stavkom še kako strinjal...

Pa še to: človek, ki z otroci preživi (pre)malo časa, ni in ne more biti dober starš. Že mogoče, da bo iz sebe kdaj naredil človeka, iz otrok pa (s svojo odsotnostjo od doma, družine, vzgoje) zelo težko!

In ravno zato tako pogosto otroke vzgaja ulica s svojimi grozljivimi poledicami...
30.11.2009 @ 22:14 Zvonko Pukšič
Pa še nekaj sem pozabil, če človek ni zadovoljen z višino svoje plače, ta njegov odnos nikakor ne vodi v želeno smer. Ker v življenju ne moremo dobiti več nečesa, dokler nismo hvaležni za tisto kar prejemamo, pa če je še tako malo... Hvaležnost in cenjenje je prava pot za povečanje prihodkov, ker se s hvaležnostjo osredotočamo na prihodke in se po zakonu privlačnosti začnejo povečevati - seveda ne sami od sebe. Iz hvaležnosti se tudi vedno razvije radost. Radosten človek pa bo vedel prepoznati priložnosti v življenju in bo pripravljen tudi marsikaj postoriti...Nezadovoljstvo pa vedno vodi v slepo ulico...
30.11.2009 @ 22:06 Zvonko Pukšič
Sivolasi, niti Katarina, niti nihče drug ne more lobirati za ali proti plači komurkoli, ker ima enostavno vsak človek tiste glavne vzvode, ki odločajo o višini plače v svojih rokah. Pa še nekaj se mi zdi pomembno. Nič ne pomeni še tako visoka plača, če človek ne zna pravilno ravnati z denarjem in zapravi - zaživi vse, kar zasluži. Lahko pa tudi z malo plačo z modrim varčevanjem in vlaganjem skozi desetletja ustvariš premoženje.
Vzgoja otrok je pa itak poglavje zase in ima zelo malo skupnega z denarjem. Osebno verjamem, da največ svojim otrokom lahko ponudi človek, ki iz sebe naredi ČLOVEKA..., pa tudi, če preživi malo časa z njimi...
30.11.2009 @ 18:41 sivolasi
Katarina, proti izobraževanju nimam nič, ker se tudi sam izobražujem (pri vweč kot 60-ih letih).
Ne morete pa lobirati, da bi imeli tisti z nizko izobrazbo, ki se iz različnih vzrokov ne izobražujejo (bolezen, velika družina) imeli le 450 evrov plače.
Naj jih imajo 600, tisti pa, ki se izobražujejo, pa naj od 600 napredujejo na 1600 in več..

In ni prav, da svoj način (s 37-imi na faks) promovirate kot edini zveličavni način življenja.
Na svetu namreč nismo samo zato, da delamo v službi 9-10 ur, nato pa še en posel 3-5 ur, ali pa da se po službi še izobražujemo dnevno 3, ali 4 ure. S takim načinom uničujemo ne samo partnerja, temveč še posebej otroke, če jih imamo.

Mi lahko posvete, kaj ima otrok od staršev, ki prihajajo domov ob 20. uri? NIČ!
Je avto za 20.000 evrov, ki ga ta otrok dobi pri svojih 18-ih letih dovolj? Ali pa ta avto le SLABA kompenzacija za bedne družinske vezi...

Ne mislite, da so zaslužkarji, ali taki in drugačni intelektualci kaj boljši starši od manj izobraženih. Pogosto so slabši (pohlep.press)...
30.11.2009 @ 13:41 Saso K.
Jaz imam osebno politiko, da ljudem ponudim minimalno 1000€ bruto za poskusno obdobje in 1500€ bruto za redno zaposlitev po končanem poslusnem obdobju.

Neto izplačilo je potem odvisno od iznajdljivosti in načina dela, ampak to znese od cca 700 eur naprej.

Če si ne morem privoščiti takšne plače pomeni, da je nekaj hudo narobe s poslovnim modelom ali preprosto ne potrebujem takšnega človeka.
30.11.2009 @ 11:25 Miran B. Žotnik
..."več neumnosti" lahko pomeni tudi takojšnje romanje v koš za smeti. Pošto je treba prilagoditi tistemu, ki je namenjena in dobro je tudi, da se pošiljko najavi. Določena podjetja, ki prejmejo enormno količino pošte vsak dan, včasih vse kar ni priporočeno, najavljeno oz. "znano", sortirajo - vržejo v smeti.
30.11.2009 @ 10:35 Barbara
jaz imam enga ameriškega:
"One small step for a man, one giant leap for mankind!" ( nekaj takega ;) )
30.11.2009 @ 09:47 Aleš Lisac
Sašo, v resnici gre za "reciklirano" besedilo, vsaj del ... :) V marketingu moramo znati prodati eno in isto stvar večkrat. Seveda pa zadeva ni bila objavljena na blogu, pred 4 leti je bil del teksta objavljen v Koraku pred konkurenco.
30.11.2009 @ 08:24 Sašo
P.s.: Bom pa vsekakor upošteval vaš nasvet glede izumitve marketinškega rekla za naše podjetje.
30.11.2009 @ 08:21 Sašo
Oče "sedanjega" ameriškega predsednika.... G. Aleš, verjamem, da je tale napaka posledica pisanja ob poznih urah in ne besedilo "iz predala". ;)
na vrh