Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Vsak upor proti vladarju Covidu XIX. je nesmiseln
Zakaj se korone še dolgo ne bomo rešili? Kratek esej na temo delovanja države in vaše vloge pri vsem skupaj Kdor razmišlja z lastno glavo, kaj hitro ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Lopovi in lopovi ...
Marketing
Komentarji:   0 09.04.2013

V vsakem poklicu, v vsakem poslu obstajata dve skupini ljudi. V eni so tisti pametni, ki vedo, kaj delajo in znajo razmišljati, v drugi pa tisti, ki jim posel ne gre najbolje … Dokažimo to na primeru lopovov, kriminalcev. Ja, tudi kriminal je posel, samo izbrati je treba panogo, kjer se da z najmanj dela in tveganja zaslužiti največ. V tej panogi obstajajo kriminalci, ki ropajo zlatarne, bencinske črpalke, pošte. Spadajo med takšne, ki zelo malo razmišljajo. V zlatarnah, na poštah in na bencinskih črpalkah imajo kamere, pogosto so v bližini varnostniki, pogosto je v poslovalnici ali v okolici veliko ljudi. Skratka, nevaren posel, ki niti ni zelo dobičkonosen. Plen, ki ga roparji odnesejo s pošt, bencinskih črpalk in zlatarn, zna biti boren.

lopovi

V drugi skupini tatov so na primer takšni, ki si za svoj cilj izberejo velike prazne hiše. Tam ljudi ni, varovanje je običajno slabo, plen pa zna biti, kot vidite tudi na posnetku članka, ki sem ga bral prejšnji teden, kar precejšen. In še nekaj je pomembno … če te že dobijo, je kazen za brskanje po tujih hišah precej nižja kot na primer za oborožen rop. Kako to, da nekateri še vedno ropajo pošte in zlatarne? Ne razmišljajo kaj dosti. So v poslu, ukvarjajo se z njim, ampak nikoli si niso vzeli časa, da bi res razmislili, kaj se splača in kaj ne. »Seminarji« na Dobu pa tudi ne pomagajo, ker se tam dobivajo v glavnem tisti, ki jim posel ne gre …

Seveda so še pametnejši kriminalci, recimo takšni, ki se ukvarjajo z gospodarskim kriminalom, nekaj jih je tudi v politiki … Do nedavnega se je ta vrsta kriminala najbolj izplačala, verjetnost, da te dobijo ali da greš celo sedet, je bila v naši državi skoraj ničelna.

Kako je vse to povezano z vami in vašim poslom?


Tudi v podjetništvu se podjetniki delijo na dve skupini. Eni delajo veliko in zaslužijo malo, drugi pa malo več razmišljajo in zaslužijo več. Če vas zanima, kako v vašem poslu doseči, da boste prodali več, po višjih cenah in da vas bodo stranke prosile, ali lahko kupijo pri vas in samo pri vas, se vam splača prebrati 8 strani besedila, ki sem ga pripravil za vas.

 
Ko ste brali tole o tatovih, ste se najbrž vprašali: »Res, zakaj gre nekdo ropat pošto, če lahko več ukrade iz hiše, kjer ni nikogar doma?« Ne glede na to, v katerem poslu ste, razmišljati je treba in poiskati boljši način. Če boste delali samo malo bolje in hitreje kot lani, to ne bo dovolj. Bolj se splača poiskati pravi nasvet in nekaj spremeniti.

 


Dodaj komentar


na vrh