Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Rok je pomemben!
Dnevnik guruja
Komentarji:   0 06.03.2013

Ideja za tale zapis me je stala 125 evrov. Toliko sem namreč plačal za prehitro vožnjo mimo ljubljanskih Žal. Namesto predpisanih 50 kilometrov na uro sem vozil 61. Privozil sem si 3 kazenske točke in plačilni nalog za 125 evrov.

Veste, kdaj sem zagrešil prekršek? Pred enim letom! Oziroma še 10 dni manjka, pa bi minila že prva obletnica.

Zakaj so državni, mestni ali občinski uradniki potrebovali eno leto, da so mi poslali plačilni nalog? Ker tam delajo lena, pokvarjena bitja, ki jih mi plačujemo, zato da se ves čas grdo držijo, da nam komplicirajo življenje?

Sploh ne. Glavni razlog, da so čakali eno leto, je zastaralni rok, ki je v tem primeru eno leto. Če bi odlašali še deset dni, bi mi sicer lahko poslali nalog za plačilo kazni, ampak bi se jim v odgovoru lahko samo nasmehnil.

Ker pa so se držali roka, sem ga moral plačati.

Današnji nauk? Tudi največji butenglavci na tem planetu razumejo, kaj je rok. In ljudje smo bitja, ki se natančno držimo rokov, ki bi za nas imeli kakšno negativno posledico.

Tako vi, ki sedaj tole berete, kot jaz imava nekaj skupnega. Na tem planetu prebivava zato, ker sta najini mami imeli rok poroda!

Še ena zgodbica o rokih. Kot verjetno veste, sem celo desetletje predaval na Gea Collegeu. In v tem času sem ugotovil, da študentje običajno redno delajo izpite, pogosto pa se zaplete pri diplomski nalogi. Študentje odlašajo in odlašajo in pijejo kri staršem, ki se sprašujejo, kdaj bo njihov sine ali hčerka diplomirala.

Študentje pozno diplomirajo in odlašajo zato, ker za diplomo nimajo roka. Obstajajo izpitni roki, ne obstaja pa rok za diplomiranje …

Dragi moji, kaj se lahko naučimo iz zgornje zgodbice za 125 evrov?

Če želimo v življenju nekaj narediti, če želimo biti učinkoviti, si moramo za vsako stvar postaviti ROK!

Jasno?

In rok naj bo čim prej, ker je hitrost v življenju in poslu pomembna. Kaj lahko naredite kar takoj? Pri vsaki izmed aktivnosti s svojega seznama dopišite še rok z datumom (in najbolje tudi z uro), ko jo boste opravili. Tako boste naredili več in hitreje.

Tale zapis me je spravil v dobro voljo. Iz nesrečnega dogodka, sem naredil zapis, ki je koristen tako za vas kot zame. V življenju so vsi dogodki nevtralni. Zgodi se nam lahko marsikaj, ampak praktično vedno mi odločamo, kako se bomo na dogodek odzvali. Moja prva reakcija je bila jeza nad zahrbtno lenimi državnimi uradniki, potem pa sem se raje odločil, da iz tega naredim nekaj produktivnega.


na vrh