Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Oglas za traktor
Poučen članek v prilogi Kmečkega glasa. Na sliki vidite star oglas za traktor Waterloo Boy – one man tractor. Že iz imena produkta je jasna ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Fotobranje
Seminarji
Komentarji:   12 01.08.2011

Je mogoče prebrati knjigo v 20 minutah? Lahko beremo 25.000 besed na minuto? Ko sem se odločil, da cel vikend posvetim tečaju fotobranja, je bil moj cilj jasen. Želel sem se naučiti brati hitreje in si obenem zapomniti več.
Verjeli ali ne, fotobranje res deluje. Na kratko lahko strnem vtise vikendseminarja takole. Dobil sem novo motivacijo za branje. Sedaj, ko imam sistem, s katerim lahko v 20 minutah preberem knjigo, bom prebral več, knjige, ki sem jih že prebral, pa jih v glavnem pozabil, bom prebral ponovno.
Prav navdušen sem. Si predstavljate, koliko več informacij in znanja bom sedaj lahko vsrkal vase? In to celo z manj napora kot prej. Fotobranje je definitivno veščina, ki se jo splača naučiti. Kot pri vsaki zadevi tudi tu z vajo postajaš vse boljši in boljši. Ampak metode se lahko v par dnevih nauči vsak.
Kako poteka fotobranje? Na kratko povedano, v petih korakih. Prvi korak je priprava, v kateri se v minuti pripravimo na branje, določimo namen branja in se sprostimo. V drugem koraku (predogled) na kratko pogledamo gradivo in se odločimo, ali bomo knjigo res prebrali. V tretjem koraku se dejansko lotimo fotobranja. Knjigo v nekaj minutah prelistamo. Na hitro jo v sproščenem stanju pregledamo stran za stranjo in ne poskušamo brati niti naslovov, kaj šele teksta. Samo drsimo skozi knjigo. V četrtem koraku (popregled) v desetih, petnajstih minutah še enkrat pregledamo knjigo. Iščemo sprožilne besede, postavimo si vprašanja, na katera želimo odgovor. Potem sledi peti korak – aktivacija. V 20 minutah zavestno prepoznamo informacije, ki so skladne z našim namenom branja. Iz knjige izluščimo bistvo. Aktivacija najbolje deluje po inkubaciji (20 minut do en dan po fotobranju). Med aktivacijo uporabljamo različne tehnike, kot so superbranje, potop, poskakovanje, miselni vzorci, pohitreno branje …
Končni rezultat? Knjiga vam v krajšem času in na neutrujajoč način pove, kar ste od nje želeli izvedeti. Avtor tega programa je Paul R. Scheele. Poiščite na spletu več informacij o avtorju in metodi. Sicer pa sem se jaz ta vikend učil na tečaju pri Mateju Sedmaku. Ni mi žal, da sem poletni vikend preživel v zaprtem prostoru. Tale veščina mi bo prišla še kako prav.
In še en nov cilj sem si postavil. Od sedaj naprej (foto)berem eno knjigo na dan.
 


Dodaj komentar


Komentarji:

  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
01.08.2011 @ 18:06 Beno
Pozdravljeni g. Aleš Lisac

Prav danes sem si iz knjižnice prinesel nekaj knjig. Glavna tema je vzgoja, imam namreč dva sina stara 8 let in 1.5 let.
Avtorji z naslovi so: Bogdan Žorž; Pisma mojim mladim prijateljem, Dr. Tomy Humphreys; Otrok in samozavest, Ken Adams; Prebudite genija v vašem otroku in knjiga od Huch Tima; Ej, fant(100 odgovorov na tvoja vprašanja).

Moj cilj je te knjige prebrati klasično v 5 do 6 dneh po dve uri na dan bo šlo.

Uspešnost hitrega - foto branja je po moje v veliki meri odvisna predvsem od predznanja tem, ki jih brani tekst obravnava. Tako lahko možgani, odvisno od predznanja vezanega v spominu, hitreje in uspešneje razvrščajo podatke v "predalčke" in tvorijo tako nove spominske povezave.

Lep pozdrav in mogoče bi še vi predlagali kakšno knjigo na temo vzgoje otrok.

S spoštovanjem
Beno, Žalec
01.08.2011 @ 19:01 Matej Sedmak
Aleš,

užitek vaju je bilo imeti z Natalie na vikendu.

Poročaj mi svoj napredek!

Če bo kdo imel še kako dodatno vprašanje, mi lahko piše na matej.sedmak@en-svet.si
01.08.2011 @ 20:55 Aleš Lisac
Beno, žena priporoča: Mala knjiga za velike starše - Milivojevič in Razvajenost - Bogdan Žorž.
01.08.2011 @ 22:36 Dejan Stipič
Fotobranje res deluje. Sam to tehniko uporabljam že tri leta. Kot vodja računovodskega servisa se dnevno srečujem z zakonodajo, pravilniki etc. in če sem prej potreboval ure, da sem našel določen odgovor, rešitev za določen problem, sedaj za to potrebujem največ pol ure. S to tehniko boste res prihranili na času. Najhitrejši način kako se tega naučite je obisk vikenda Fotobranja, ki ga vodi Matej Sedmak.

Dejan Stipič, direktor podjetja Popolno računovodstvo d.o.o. iz Grosuplja
01.08.2011 @ 23:07 Goran
Še bolj kot z metodo vračila denarja bi stranko prepričal tako: Le-ta da knjigo, Matej pa v pol ure pove o čem je knjiga pisana.

To bi seveda naredil le nekaj krat, da se reklama razširi.
02.08.2011 @ 08:16 Aleš Lisac
Goran, ravno to o čemer pišeš Matej seveda dela. To, da vidiš nekoga prebrati in razumeti knjigo v 20 minutah je impresivno. Kaj navduši še bolj? Če sam to uspeš narediti.
02.08.2011 @ 14:09 Goran
Odlično :)
04.08.2011 @ 18:06 Nenad
Super je to vedeti. Samo zanima me, če je to možno doseči pri bralcih, kot sem jaz, ki mora v glavi slišati, kaj bere, kot da bi v glavi bral pred mikrofonom.
05.08.2011 @ 10:53 Tadej
Pri vseh deluje fotobranje. Problem večine je samo v sprejemanju novega, ali so skeptični in se omejijo še predno probajo, ali pa so leni in posledično negativni do vsega, vse pa vodi v vse možne izgovore. S fotobranjem ne slišiš samo sebe ampak tudi avtorja, zato je učinek toliko večji. Tudi sam preberem zahtevne tehnično-strokovne knjige v vsaj pol krajšem času, v glavi pa ostane veliko več. Pa še eno zgodbico: Letos na morju sem svaku in svakinji demonstriral in foto prebral eno knjigo o vzgoji otrok (Močni očetje, močne hčere - priporočam staršem, ki imajo hčere), cca 200 strani, v pol ure in ker se mi je zdela knjiga zanimiva sem ji naklonil še 2 ekstra uri. Po tem sem jima vso vsebino zelo natančno povedal in še danes bi jo lahko, to je bila napaka, saj sem sedaj prepričan, da je ne bosta prebrala. Ampak vseeno, probal sem ju navdušit za branje, predvsem pa v njiju vzbuditi zanimanje za fotobranje. :)
31.03.2012 @ 02:25 Damjan
A je kdo zelo zadovoljen ali nezadovoljen, ker se je udeležil seminarja Fotobranje Mateja Sedmaka?
Prosim napišite mi na info@resitve.com
  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
na vrh