Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Intervju
  Poglejte kratek intervju z mano. Nekaj tem iz intervjuja:   Kaj narediti za povečanje prodaje? Kako pripraviti prodajalce, da bodo ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Katerim številkam verjamemo?
Dnevnik guruja
Komentarji:   3 11.12.2006

Prihaja evro. Cene bomo zaokrožili, spremenili. Jaz večinoma navzgor, priznam. Ker smo vsako leto boljši, ne zato, ker prihaja evro. Pomembno pa je, da se zavedamo, da nekatera števila zvenijo bolj verjetno, druga manj. V petek sem imel avto (tokrat za spremembo samo redni servis :)) zopet na servisu. In naključje je hotelo, da se je števec ravno pred servisem postavil na okroglih 60.000.

saab 

In sem raje napravil še en krog, da mi v servisno knjižico slučajno ne bi vpisali okroglih 60.000. Ker okrogla cifra, enostavno ne zveni verjetno. Se strinjate, mar ne?


Če vam povem, da je bilo na delavnici Nemogoče več kot 4000 udeležencev, to zveni približno, izgleda kot da nakladam. Če vam povem, da je bilo udeležencev 4349, je videti kot da imamo natančno evidenco (kar je tudi res!).

Če izjavim, da je tri četrt  Američanov predebelih, je to površno, nepreverjeno. Če izjavim, da je 75,4% američanov predebelih, to zveni znanstveno, zveni, kot da sem res našel kje kakšno raziskavo.

Včasih moramo, tudi če kaj drži, številke malo popravit. Tale cifra v oglasu za superge, je nevarno podobna kakšni ceni, mar ne? Meni se ne zdi preveč verjetno, da imajo ravno 69.998 parov špornte obutve. Ne verjamem. :) Tako, kot vi ne verjamete, da sem imel ravno na servisu 60.000 km, čeprav sem priložil dokaz!

superge

Je pa res, da je oglas pritegnil mojo pozornost. To pa je tudi zelo pomembno ...  In zapomnil sem si, da imajo veliko izbiro.

Dodaj komentar


Komentarji:

11.12.2006 @ 11:43 Peter
torej, kaj je zdaj v redu, boljše izpisat številko natančno ali okroglo???
11.12.2006 @ 22:58 Afna
5er, natančno, po možnosti liho število! ;)
13.12.2006 @ 21:55 Super Tine
a je to števec od enga športnega črnega cabrio saab-a, ki je bil parkiran pred smeltom?
na vrh