Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Garfield in 4 zimske gume
Marketing
Komentarji:   13 06.11.2009

Ste že videli televizijski oglas za gume Goodyear, ki ga prikazujejo na naših TV programih? Če kupite štiri nove gume, dobite brezplačno plišastega Garfielda! Lepo, mar ne?

Mislite, da takšno oglaševanje deluje?

Podatkov o tem konkretnem oglasu ne poznam. Garfield je dobra ideja iz dveh razlogov.

Prvi razlog je ta, da znane osebnosti v oglasih (in Garfield je znana osebnost) pritegnejo pozornost. Ko zaslišimo ime znane osebnosti, zastrižemo z ušesi, če to želimo ali ne, znane osebnosti pritegnejo našo pozornost. Uporaba Garfielda je dobra ideja tudi zato, ker oglas seveda vidijo tudi otroci. In otroci imajo določen vpliv na nakupne odločitve staršev.

Garfield je dobra ideja morda tudi zato, ker gledalca preprosto preseneti. Navajeni smo na popuste pri nakupu pnevmatik, brezplačno montažo, trditve o super zmogljivostih … Ampak tale Garfield nas zna presenetiti in morda si zato zapomnimo tudi oglas.

Glavna napaka Garfielda? Ponudba ni logična, zaradi enega plišastega Garfielda pa res ne bomo kupili pnevmatik, ki jih sicer ne bi. Ali pač?


Komentarji:

  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
06.11.2009 @ 07:07 Roman
Zanimivo bi bilo izvedeti za rezultate.

Naš čas je totalno nelogičen, tako da lahko prinese nelogična akcija dobre rezultate, saj so ljudje čisto zmešani.

Ali pa tudi ni čisto nelogična.

Najprej ima Goodyear neko vsebino za v oglas, nekaj, da vsak pogleda, kaj je zdaj to.

Potem imajo akcijo, s katero se ločijo od vseh ostalih.

Ta je takšna, da zagotovo povzroča nezavedne reakcije za prodajnim pultom. Vidiš Garfielda na gumi in da se ne sramotiš, da ne veš, katere gume so letos na testih najboljše, rečeš, ah, kar Goodyear mi dajte. Pokažeš se, da veš.

Če imaš otroke ali pa sosedove otroke, veš, da jih boš s tem osrečil. Saj smo radi dobrodelni in se odrekamo v prid drugih. Sploh če kdo slučajno gleda Kmetijo slavnih.

Z Garfileldom začnejo ljudem tudi težiti otroci, pa žena… A ne gre le za to.

Garfield je nedvomno čustveno bitje, to pa pripelje do čustvenih odločitev glede nakupa gum, poleg tega pa si v avto s tem marsikdo vnese čustva.

Na čustva je igral na primer pred leti ta novi hrošč, ki je imel notri vazo za rožce. Ene ženske si lepijo neke čudne marjetice po zunanji strani avta in sploh…

Garfield je že neke vrste živo bitje. To je tako, kot če imaš doma zajčka. Mi ga zdaj imamo, in vem, kako je to, je neka prisotnost.

Garfield z majico Goodyear je zagotovo boljše darilo kot nalepka Goodyear, čeprav je funkcija ista. Zakaj govorim o nalepki - ker so pogruntali, da je treba dati na Garfielda popike, da si ga daš na šipo. Budala, ti njim plačaš in ti njim delaš reklamo.

Garfield ni darilo za v otroško sobo ali za na omaro, ampak ima funkcijo nalepke, ki jo zaradi forme vsak še toliko bolj pogleda.

Pa saj mu niti pogledati ni treba, vsak avtomatično ve, kaj pomeni dandanes Garfield, tudi če si kdo reče, da ne bo delal reklame in mu da majico dol, ubogemu Garfieldu.

V vsakem primeru se nategneš, če daš Garfielda na šipo, delaš tako ali drugače zastojn reklamo, pred tem pa si fajn plačal, če pa ga iz inata ne daš na šipo, si se pa dvojno nategnil, ker si samo plačal.

Za drugo skupino ljudi, ki gradijo svojo pojavnost skozi prestiž, pa je razlog v tem:, da hoče kdo transparentno pokazati, kakšno ubutev ima njegov avto. Gume so precej nepraktična stvar, ker malokdo pogleda, katere gum imaš, tako pa vsakemu idiotu poveš, da se ti pač voziš z Goodyear gumami in da nisi kar tam eden.

In končno, namen je bil tudi ta, da se sproži debata, pa čeprav o neumnosti. Na tem blogu upam, bomo prišli vsaj do koristnih zaključkov.

In pa, ko bo naslednjič prišel Garfield v kino, se bodo ljudje spomnili na Goodyear. "Joj, saj res, a bi imeli spet tiste gume, kjer smo zadnjič dobili Garfielda?" Tako radi osrečimo otroke. Pa saj niti ni treba da pride v kino… Ljudje bodo kar upali, da bodo spet dobili Garfielda, pa čeprav bodo vedeli, da je bila to akcija samo to jesen.

Čakaj, čakaj, a pa ni meni sin rekel, da hoče imeti Goodyear gume, da mu je en sošolec, ki nekaj dela v Savi rekel, da imajo full boljši oprijem – kar je sigurno res, ampak šele zdaj sem poštekal. Pa šele 1 teden ima avto.
06.11.2009 @ 09:42 vesnaEka
Prednosti nakupov nas žensk dragi Aleš je v naši notranji mreži zaupanja vrednih PRIJATELJIC!
V nagovorih reklamnih sporočil so omenjene tašče, ki vse vedo, pa moja mama vse ve, vendar žal za nas niso kompetentne, saj želimo biti samostojne, neodvisne in drugačne, kot "stara generacija" mar ne?
Če ti pa priporoči nekaj zaupanja vredna prijateljica je pa to TO!
Tisto pravo, preizkušeno!
06.11.2009 @ 11:20 Aleksander
osebno menim, da je reklama z Garfieldom zgrešena. Škoda denarja za sekunde na televiziji. Če bi podarili zimsko tekočino za pranje stekel ali brezplačno kontrolo antifriza bi bilo dosti bolje.
06.11.2009 @ 12:00 Gregor
Zelo zanimivo bi bilo izvedeti podatke in rezultate...ampak po mojem mnenju oglas oz. ponudba deluje. Pa ne toliko zato, da prepriča nove kupce, ampak tisti, ki tako ali tako kupujejo Goodyear gume dobijo Garfielda in to zagotovo povedo tudi svojim prijateljem. Mislim, da je to še večja in to brezplačna promocija.
06.11.2009 @ 12:03 tina
Tudi Garfield je lahko razlog za nakup avtomobilskih gum, če imamo otroke...
Na pobudo sina, ki mu je Garfield všeč, sem (pod prisilo) pogledala teste omenjenih gum...... in jih kupila.
Garfield deluje!
06.11.2009 @ 12:08 melita
Nameravali smo kupiti Godyerke, vendar se mi zdi ta njihova reklama totalno podcenjevanje potrošnika!
06.11.2009 @ 12:09 melita
...je pa res, da je reklama dosegla en drug cilj; razpoznavnost in govor o njej v drugih krogih!
06.11.2009 @ 12:33 Matjaž
Pa še free reklama za gume, ko so enkrat na avtu. Ko se avto premika, nimaš šans na bi prebral ali prepoznal katere gume so gor. Garfielda pa bo vsak potem povezal z Goodyear še dolgo po tem, ko bo akcije konec.
06.11.2009 @ 13:02 Jana
jaz bi imela samo Garfielda, gume me pa ne zanimajo preveč...dam jih gor vsako leto pri vulkanizerju in nimam pojma kako se jim reče..... ja,ja sem šla zdajle pogledat na splet.....
06.11.2009 @ 13:11 Pavla
Pri nas redko gledamo tv, ampak ravno ko smo včeraj namontirali zimske, pa smo opazili tudi to reklamo. In reče mož:"Glej Garfilda dobiš zraven." Jaz: "Ma ja,lih zarad enga Garfilda." Mož pritrdi: "Itak, da ne."
  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
na vrh