Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Staro ali novo?
Dnevnik guruja
Komentarji:   9 30.07.2009

Je vse staro res slabše kot novo?

Mnoge stare stvari so boljše (tale trditev mi je še posebej všeč, ker sem v ponedeljek praznoval 45. rojstni dan … J)!

Včasih so presenetljivo boljše tudi stare stvari na področju, kjer človek ne bi pričakoval, da je tako.

Primerjajmo moj stari Gorenjev televizor, ki ga še vedno gledamo doma, in moj precej novejši Philipsov televizor, ki ga imam v pisarni. Gorenjev televizor je še tisti stari debeluh, kjer za kakovostno sliko skrbi katodna cev. Philipsov TV pa je klasičen pripadnik vitkih novodobnih televizorjev.

Kateri je boljši?

Gorenje zmaga z 2 proti 0!

1. Slika na starem televizorju je brez vsakega dvoma boljša! Slika je bolj jasna, barve so boljše, nogometaši niso razmazani po zaslonu ...

2. In še nekaj, kar je – vsaj nam moškim – enako pomembno kot slika. Če želim na Gorenju na hitro pregledati 60 kanalov, lahko to naredim v nekaj sekundah. Daljinec in televizor sta usklajena, ko pritisnem naprej, že vidim nov program.

Pri Philipsu (morda ni kriv tevizor, morda je kriv siol) pa traja več ko sekundo, da premaknem z enega na drug program. Lepo počasi lahko preštejem do 21 (enaindvajset) in šele potem vidim nov program. Sicer je res, da se mi, ko premaknem na drug program, pokaže več informacij o tem programu … kot da ne vidim, kateri program gledam … Ampak za en "krog" porabim skoraj dve minuti. Z Gorenjem gre v nekaj sekundah!

Še sreča, da imam tega Philipsa powered by siol samo v službi, kjer televizor malo gledam, pa še takrat, ko gledam imam, običajno ves čas na istem programu ali pa gledam izobraževalne DVD-je.

Mi zna kakšen tehnik pojasniti, kako to, da je starec boljši?

Jaz pa vam lahko pojasnim, zakaj vsi kupujemo nove ploščate televizorje, čeprav so slabši.

Ker ljudje delamo tisto, kar dela večina!

Čredni nagon. Bolečina ob tem, ko izveš, da ga imajo že vsi, ti pa še ne, je prevelika. In prej ali slej vsi zamenjajo.

A ni zanimivo, da noben zgodnji ponosni lastnik super tankega televizorja ni svojim prijateljem na glas povedal, da se je nategnil? Da, odkar ima nov televizor, slika ni več tako dobra in da predvsem ne more več hitro prestavljati programov. Preveč je plačal, da bi si upal priznati, da je naredil napako. :)


Komentarji:

30.07.2009 @ 09:52 Andrej
G. Aleš,

mislim, da ta primerjava ni ravno najboljša. Kot uporabnik IPTV vam lahko povem, da je za oba problema, ki ste jih izpostavili, kriv IPTV, ne pa sam televizor... Če kupite BluRay player, ga povežete na oba televizorja, boste videli, da je novejši TV brez dvoma boljši.

Morda bi bila bolj smiselna primerjava starih in novih tehnologij (npr. kvaliteta kabelske televizijie v primerjavi z IPTV) - tukaj bi se povsem strinjal z vami.
30.07.2009 @ 10:44 Aleš Lisac
Andrej hvala za pojasnilo. Prepričan sem, da večina gledalcev ne ve, kaj se dogaja v ozadju ... jaz sem samo opazil, da ne morem normalno prestavljat programov na novem televizorju ... in tudi slika je slabša.
31.07.2009 @ 15:03 sivolasi
Andrej,
znanec, ki ima komercialni video studio pravi, da se na plazma in lcd televizorjih vidijo bolje samo programi, ki so posneti v digitalni tehniki. Posnetki, oddaje, filmi, ki so bili posneti v analogni tehniki pa slabše (zmrzovanje slike, kockice) kot na televizorjih s katodnimi cevmi...

Vprašanje: Zakaj vse resne video produkcije tako v reportažnih avtomobilih kot zunaj za kontrolo kamere uporabljajo monitorje Sony ali kakšne druge monitorje s katodno cevjo (cena okrog 2000 evrov), ne pa kakšne male plazma televizorčke?

Osebno ostanem na TV s katodno cevjo vsaj še 8-10 let. Dokler ne bo slika na plazmi opazno boljša od slike na katodnih ceveh. Zaenkrat še ni in še nekaj časa ne bo.

Zakaj nihče ne prizna prijateljem, da se je nategnil? Ker je katerokoli napako zelo TEŽKO priznati.

Niti enega ne poznam, ki bi po dveh letih zveze priznal, da živi z žensko, ki verjetno zanj ni prava. Razen, če popije dva litra vina... :)

In tudi jaz ne poznam niti enega, ki bi nesel nazaj plazma televizor in kupil rabljenega s katodno cevjo, ki se dobi za 40-80 evrov... Pač ni ugledno imeti star televizor, ali model iz leta 1998.

Na žalost je za povprečnega Slovenca pomemben bolj dober vtis na obiskovalce, kot dobra slika... (:
02.08.2009 @ 05:56 DJ Lovro
Zadnjič sva se s kolegom po dolgem času spet odločila, da en popoldan na plaži v Strunjanu ponudimo "vinil" program, s starimi hiti iz vinilov na 33 in 45 obratov in večina ljudi je zadovoljno in radovedno opazovala dogajanje, mularija se je zanimala, za kaj gre (saj poznajo samo še i-pod, pa računalnike, mp3player-je in podobno) in starši so potem zraven razlagali (ko se plošča vrti na gramofonu, je to še posebej nek čudež za njih)...

Kar nekaj obiskovalcev in obiskovalk ta popoldan je podalo izjavo v stilu: " ... glasba, izdana takrat (v sedemdesetih, osemdesetih, devetdesetih ...), je bila precej boljša od tega, kar imamo v današnjem času na razpolago ...". Sploh pa so val navdušenja poželi originalni singli Michaela Jacksona (žal je na žalosten način spet postal zelo aktualen), ki sva jih imela s sabo, ob tem je bilo obvezno potrebno razlagati, iz katerega leta točno je pesem, pa naslov, pa na katerem albumu je ..., pa izračunavati, koliko je bil Jackson takrat star ... Pa ovitki in tako naprej ...

Spet tretji so spraševali, ali to res še obstaja ... Četrti so se zanimali za nakup plošč (nekaj smo jih kar podarili), peti za nakup gramofonov, saj so se spomnili, da imajo na podstrešju veliko zbirko in tako naprej ...

Ta četrtek (6.8.) bomo nekaj podobnega morda ponovili z likovnimi umetniki, ki so si za svoje tokratno "platno" izbrali vinilne plošče in bodo na njih slikali v Galeriji Insula v Izoli, če vas zanima, pridite pogledat ... Informacije: 05/641-53-03 (Dejan Mehmedovič), Galerija Insula, Smrekarjeva 20, Izola.
02.08.2009 @ 14:09 Marko
Aleš, za počasno premikanje programov so krivi naši neumni ponudniki digitalne televizije. Zdajle sem bil v črni gori en teden, gledal digitalni TV in bil presrečen. Kanali se premikajo (sicer rahlo počasneje kot analogno), vendar še vedno zelo hitro, če pa želiš, pa lahko surfaš po drugih kanalih tudi ko gledaš enega, na katerem nisi "ziher" če bi ostal :) imaš možnost surfanja po ostalih kanalih, kjer ti v levem spodnjem kotu TVja kaže predogled tistega kanala (vrti se tv kanal), desno od tega pa imaš objasnjeno kater program je to in kaj se trenutno vrti na njemu.

Zgleda so naši ponudniki digitalne televizije za Balkanom..
04.08.2009 @ 16:20 jure
Glede kvalitete slike, mislim, da kockic ali česa podobnega ni toliko, da bi to bistveno vplivalo na odločitev, pod črto se mi zdi slika na plazmi ali lcd-ju še vedno boljša.
Glede hitrosti pa je pač tako, da je to zaradi internetnega protokola. Tudi mene blazno moti, saj imam iptv tudi sam (in TV s katodno cevjo) in grem na optiko, če bo le možno. Upam, da bo potem kaj bolje - se moram še pozanimati.
Vendar tudi pri plazmah je tako počasno prestavljanje, tako da glede tega priporočam LCD.
Sedaj so cene itak že tako padle, da se po moje niti ne splača več kupiti katode.
Ne vem natančno, a mislim, da je tudi precej manj sevanja pri plazmi in lcd-jih kot pri TV-jih s katodno cevjo. Mogoče ve kdo kaj več?
11.08.2009 @ 07:55 Gregor
Aleš,

pri tem tvojem članku se postavi tudi zanimivo vprašanje, zakaj uporabniki ostajajo na dražjem in slabšem ponudniku.

T-2 je cenejši, slika je bolj kvalitetna, ampak uporabniki ostanejo na nekdanjem monopolistu.

Gre za podoben problem kot pri bankah - nihče si ne želi sprememb?
11.08.2009 @ 15:05 Aleš Lisac
Gregor, verjetno vzrajamo na slabših ponudnikih, ker so "dovolj dobri". Ker mislimo, da ni velike razlike.

In najpomembnejše, ker je BOLEČINA ob odklopu in preklopu prevelika. Preveč dela, preveč ukvarjanja, preveč kompliciranja za premajhen dobiček.
19.08.2009 @ 01:16 miro
Sam sem kupil LCD televizor zaradi vedno več materiala v širokem formatu in zaradi razdalje gledanja v dnevni sobi. Moram reči, da je bil to eden najboljših nakupov, s katerim sem zelo zadovoljen.
S tvojim Philipsom je očitno nekaj narobe in bi ga bilo pametno odpeljati na servis. Sam sem nad Sonyjem navdušen. Pa ni ful HD, ker tega ne potrebujem.
Če bi se z nakupom "nategnil", mi tega res ni težko priznati. Kot se je naprimer dvakrat zgodilo z kavnim avtomatom firme Saeco (katastrofalna kvaliteta, zanič materiali, zanič servis...) ali pa z televizorjem Gorenje, ki sem ga po slabih dveh letih in treh servisiranjih podaril tastu. Živcev mi je pa požrl še pa še (TV ne tast :-) ). Obupen, neodziven daljinec, izredno slab kontrast slike, krhko, neugledno ohišje, ki se mu je luščila barva...

Kar je bilo starega boljše: zdravstveni sistem v Jugoslaviji, kvaliteta hrane in pijače v Jugoslaviji, počitniške kapacitete podjetij v Jugoslaviji, možnost priti do lastne hiše v Jugoslaviji...
na vrh