Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Oglas za traktor
Poučen članek v prilogi Kmečkega glasa. Na sliki vidite star oglas za traktor Waterloo Boy – one man tractor. Že iz imena produkta je jasna ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Ste dober mislec?
Dobre knjige
Komentarji:   3 17.07.2009

Kaj menite o predlogu, da bi moral vsak nositi značko, na kateri bi pisalo, kako se počuti?

No, kaj mislite?

Namesto da takoj rečete: ‘To bi bilo super!’ ali ‘Kakšna kozlarija pa je zdaj to?’, si raje vzemite 5 minut in naredite vajo PMI.

Odlična je, saj korenito spreminja (zagovedeni) način mišljenja. O čem govorim??? Preberite si (jasno odličen) zapis moje žene na to temo!


Dodaj komentar


Komentarji:

24.07.2009 @ 00:48 Sašo
Čudno da ni nobenega komentarja na tem delu, saj gre za zelo zanimiv primer.

Kaj sam mislim o tem?
Po mojem bi se lahko kar nekaj časa pogovarjal o možnostih, pozitivnih in negativnih stvari, ki bi jih lahko prineslo.

Prvo se moremo vprašati, kdo bi to nosil in kdaj bo to nosil.
Vemo da nekateri poklici zahtevajo dobro voljo in pozitivno energijo, neglede na to kako se v resnici počutijo. Takšni naprimer teh značk nebi smeli nositi.
Recimo da bi imel seminar in da bi na znački pisalo "slabo" ali "utrujeno". Predvidevam, da bi bil vtis obiskovalcev slabši kot pa če bi pisalo "super". Če bi pisalo super, potem bi jih s tem dodatno motiviral; tudi tiste, ki se slabo počutijo. S tem pa bi povečal samo poslušnost in interes obiskovalcev.
Podobno je v podjetjih. Če bi nekdo nosil ves čas značko "slabo", bi po vsej verjetnosti delodajalec začel razmišljati o zamenjavi. Vemo da morajo biti zaposljeni pozitivni in vnašati dodatno energijo v podjetje, s slabo voljo in kislim držanjem lahko pokvarijo dneve tudi tistim, ki bi lahko bili veseli (s tem pa tudi motivacijo).
Če bi to nosli recimo bo prostem času bi bila pozitivna stvar ta, da ko bi nekdo imel napisano "slabo", bi ga pustili pri miru. Tisti, ki bi imel recimo napisano "veselo", pa bi ga veselo pozdravili ter mu vrnili nasmeh (ja pozitivna energija in nasmeh delata čudeže).
Mogoče se vam je zgodilo kdaj, ko ste pozdravili sosedo, ki ni odzdravila temveč obrnila in odšla v svojo smer. Če bi imela v tistem trenutku gor značko kjer bi pisalo "tečno" ali "slabo", se za to sploh nebi zmenili, ker bi vedeli da je tako in tako slabe volje.

...o tem bi se še dalo pisati v vse smeri. Zanimivo je to, da lahko na videz nepomembno vprašanje razvlečeš na vse strani; dobre ideje, slabe in dobre stvari :)


LP, Sašo

p.s.: čakam na rešitev tvoje žene, je spodaj napisala, da bo v naslednjem postu povedala kako jo je rešila...
29.07.2009 @ 09:46 Anica
Fantastična ideja tole z značko!
Jaz bi jo takoj nosila, ker sem zelo pozitivna in se ljudje v moji bljižini dobro počutijo.Tudi tisti, ki bi imeli značko slabo, bi jo v rekordnem času zamenjali.Že sama omemba besede veselo požene adrenalin po žilah,če ne je nekaj narobe s tabo.
Gospod Lisac,od kod vam take čudovite ideje?
Le tako naprej! Zelo ste mi polepšali dan.To dobro voljo bom prenesla na svoje stranke.
Pozdrav iz Celja
29.07.2009 @ 14:07 Aleš Lisac
Anica, za veliko mojih idej je vsaj soodgovorna moja žena. :) Za tale zapis pa še posebej.
na vrh