Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Laž ali pretiravanje?
Dnevnik guruja
Komentarji:   3 09.02.2009

Laž ali pretiravanje je naslov moje nove kolumne v Večeru. Govorim o prodajalcih, ki prodajajo vse od jogurtov do kozmetike in informacij, pri čemer si pomagajo tako, da enostavno lažejo.

Lažejo, ker se jim zdi, da se bo laž bolje prodajala kot resnica. In še prav imajo. Kratkoročno laž lahko dvigne prodajo. Na malo daljši rok pa ima laž kratke noge.

Ko na POP TV slišijo, da so v Celju našteli 13 obolelih za gripo in proglasijo epidemijo, ali ko poročajo o katastrofalnih razmerah na cestah, v resnici pa so ceste samo mokre (moja osebna izkušnja izpred dveh tednov), potem to kratkoročno dviguje gledanost.

Kmalu pa jim ne bo nihče več verjel. Izgubili bodo verodostojnost.

V tem videu si lahko ogledate, kako so na ameriški nacionalni TV poskušali za nos povleči gledalce. Novinarka iz kajaka poroča o hudih poplavah, mimo pa se sprehodita dva v škornjih in vidi se, da voda sega samo do gležnjev.

Za televizije imam enostaven predlog. Če že želite povečati gledanost vremenske napovedi, tudi takrat, ko je vreme čisto običajno, enostavno malo bolj slecite vremenarko, ali pa ji vsaj povečajte budžet za njena nadvse zanimiva oblačila.

Prodajalec, ki preveč naklada, izgubi kredibilnost, nihče mu ne verjame več. 


Komentarji:

09.02.2009 @ 15:42 Lojze13
Se strinjam 100%,nekaj takega je tudi oddaja Svet....v glavnem senzacionalizem in ustvarjanje kaotičnih razmer.
Nedvomno velja tudi za prodajo,samo če pogledam se mi ne zdi ,da je ravno tako.Kot pravijo trgovci;Ljudje-stranke so ovce za šišanje!
09.02.2009 @ 17:21 Srečko
Da ima laž kratke noge, čivkajo že ptički na strehi - pa ne samo od včeraj, ampak že kar nekaj šasa...
Laž je pa pri marketingu smrtonosno orožje, vendar ne za kupca ampak za prodajalca. Kdor se z marketingom resno ukvarja naj bi bil po besedah g. Aleša "korak pred konkurenco". To pa lahko tudi pomeni, da mu mora beseda ODKRITOST pomeniti najvišji cilj delovanja.
Ljudje sicer že tako nezaupljivo gledamo na marketing. Dolivanje olja na ogenj kjer še ni požara pa je skrajno nespametno početje.
09.02.2009 @ 19:54 Matija
Se mi zdi, da imamo pri nas vse več takšnih oddaj ipd. Zagotovo je to Svet, kot je že omenil Lojze13, tudi pri 24urah občasno precej pretiravajo, najbolj pa mi preseda Radio1. V začetku je bil, vsaj zame, odličen radio, vendar ga ne prenesem več... isto je s portalom 24ur... krneki!
na vrh