Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Banka prodaja življenjska zavarovanja
Dnevnik guruja
Komentarji:   7 21.11.2008

Pravkar prihajam iz banke. Sem šel unovčit en ček iz ZDA. Na pultu me je čakalo tole.

banka

Hm … verjetno je šef banke natočil gorivo na Petrolovi črpalki in so mu pri blagajni ponudili krof. Potem pa se je zamislil in si rekel …

»Zakaj ne bi mi strankam, ki so itak pri nas, ponudili še kaj drugega?«
Ideja je sicer odlična. Ampak nekako dvomi, da bankirji znajo prodajati zavarovalniške storitve. Dvomim, da se jim sploh da. Ampak ideja je vsekakor pohvale vredna.
Pohvalno je tudi, kako so oblikovali ponudbo. Niso napisali 120 evrov letno, napisali so 10 evrov na mesec.

Koliko je že to na dan? :)
 


Komentarji:

21.11.2008 @ 11:11 Mili
Prodajam življenska zavarovanja in to za samo za 10 eur mesečno, se mi zdi sicer super če gledam skozi oči kupca, ampak kaj pa lahko nudi 120 eur letno? Zavarovalna vsota, varnost? Z malo je malo! zato naj še naprej opravljajo svoje bančne storitve, ljudem pa če že ponujajo življenska z. ponudijo vsaj konkretno varnost in svetovanje. Se je pa meni to tudi že zgodilo da sem prišla na banko odpret nou račun, ko sva opravili vse potrebno in popisali vse obrazce, pa mi je pod nos ponudila še nezgodno zavarovanje, če bi me zanimalo.. Kmalu bodo življenska in podobna zavarovanja sklepali tudi na bencinskih postajah.
21.11.2008 @ 11:12 Matej
Pozdravljeni,
če sklepam po sebi, bi bila ponudba preračunana x€/dan slabša od mesečne. Ker karkoli je manj kot evro, pri hipnem preračunavanju zaokrožujem na 1€, razen, če je res majhna številka (recimo pod 0,2). Torej na letni ravni hitro pridem do ideje o nekih 300 €, ali pa če zaokrožim na 0,5€, dobim ven ca. 180€. Pri 10€/mesec pa se zadovoljim z letnim izračunom dobrih 100€... Torej pri hitrem izračunavanju (ko sem z mislimi v bistvu čisto drugje) bi mi ponudba na dan pustila približno dvakrat dražji vtis, kot pri mesečni ponudbi.
No, vsaj moja glava tako deluje ;)
21.11.2008 @ 12:23 Ljubo
Pretiravate :) Stvar je v tem da se stranke pritegne in jo popraša po zdravju in počutju in se ji proda čimvečja premija. Poleg tega tisti na šalterju ne prodajajo ampak prodajajo uni k so v pisarnah, tem se pač more dat ker so plačani tudi od provizije.
21.11.2008 @ 14:51 Sašo K
Kot je Ljubo napisal. 10€ je "vaba", s katero te dobijo v pisarno. Potem ti gotovo prodajo zavarovanje za 100 ali 200€ mesečno.
24.11.2008 @ 09:01 ALeš
Aleš, hvala za tole objavo, dobil eno super idejo.
cena na DAN! :P
25.11.2008 @ 11:31 Marko
pa saj zavarovalni zastopniki smo že od vselej navajeni ponujat produkte po cenah na mesec. Da bi tu uporabljal "strošek"/dan se tudi meni ne zdi smiselno. Sicer pa kader na NLB recimo ni usposobljen za prodajo življenjskih zavarovanj, niti ne dobijo nič od tega, zato jim tudi motivacija pade, da bi se kjerkoli potrudili kaj prodati. Sem tedensko na banki iz poslovnih razlogov pa mi je šele 2× ponudila nekaj zraven pa še takrat vidim, da jo je tako stistnilo pri srcu, da sem skoraj vzel iz sočutja :P sicer pa, se vam zdi 6 €/ mesec preveč? Če ne, me kontaktirajte in presenečeni boste kaj dobite za to :) (ker ne vidite maila me najbrž lahko kontaktira samo aleš :))
02.12.2008 @ 10:45 gagi
najslabša zavarovalnica je merkur upam da jim neboste nasedli .zavarovala sem stanovanje in opremo ko pa je prišlo do škode mi jo niso povrnili ,nato pa sem izvedela da nisem edina da je ogromno takih in da so se pri izplačilu škode tudi njim izmikali.zato previdno pri izbiri zavarovalnice
na vrh