Nove objave na vaš mail!
Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:
Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:
Oglejte si tudi
Kazalo
- 21-dnevna šola prodaje
- Kaj bi lahko rešilo Janeza Vajkarda Valvasorja pred bankrotom?
- Imate svoj krizni priročnik?
- Kaj pravijo številke?
- Vsak upor proti vladarju Covidu XIX. je nesmiseln
- "nič se ni dalo narediti"
- Zgodba o zašitih nosovih
- Kitajska metoda pranja možganov
- Oglas za traktor
- Če je enostavno kupiti, boste prodali več
- Gradili desetletja, odšlo čez noč …
- Najboljši prodajni stavek vseh časov
- Ali je sedaj pravi čas za prodajo?
- Zadeva: Sklop webinarjev za vas in vaše podjetje
- 20 lepotic se je preizkusilo v prodaji ...
- You Did What?
- Kako med 4% najboljših prodajalcev?
- Častim za rojstni dan!
- Celoletni trening in mentorski program - marketing, prodaja
- Castle Escape - igra pobega na gradu Kostel
- Na kakšni postelji je spal ruski car?
- Marketinška rehabilitacija na morju
- Firma Boss - poučna podjetniška aplikacija
- Another drink?
- Niso plačevali davkov
- Pokvarjen mikser
- Magnifico ima jajca
- Prevaranti
- V Ljubljano prihaja "malinovec", ga bova šla poslušat?
- Marketinška formula za povečanje prodaje
Tag
Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,
- << nazaj Zniža holesterol v treh tednih!
-
MarketingKomentarji: 9 04.05.2008
Najprej je bil Actimel. Actimel garantirano zvišuje odpornost organizma. Ali pa vam vrnejo denar. Saj se spomnite Actimelovih poskusnih tednov. Seveda priporočajo vsakodnevno uživanje; vsako jutro eno stekleničko. Zapomnite si, strankam je treba dati natančna navodila, kako uporabljati, uživati izdelek. Drugi prodajalci jogurtov kupcem niso natančno povedali, da morajo pojesti en jogurt na dan in zato prodajo manj.
Vsak pameten prodajalec, ko enkrat ugotovi, da nekaj deluje, isto metodo nemudoma ponovi. In zgodila se je Activia. Nova generacija jogurtov! 83% Slovenk potrjuje pozitiven učinek Activie. Že po dvotedenskem rednem uživanju (vsak dan en lonček), se vam prebava občutno izboljša.
Si Ronaldo vsak dribling izmisli sproti, ali uporablja ves čas isti nabor driblingov, ki jih ustrezno, glede na okoliščine, uporabi na svojih nasprotnikih? Jasno, da si fint ne izmišljuje sproti. Bilo bi neučinkovito, naporno.
V marketingu in prodaji je podobno. Če vidiš, da nekaj deluje, potem razvijaj idejo tako dolgo, dokler se je KUPCI ne naveličajo. V primerih Actimela, Activie in sedaj Danacola, so uporabili preverjen nabor marketinških "fint". Bilo bi neumeno, če sistema, ki deluje na Actimelu, ne bi uporabili vsaj še nekajkrat.
In tako je nastal Danacol. Enaka embalaža kot Actimel, priporoča se seveda dnevno uživanje. Obljuba je zopet močna: "Zniža holesterol v treh tednih". Izdelka pri nas še ni, a se najbrž ni bati, da ga ne bi dočakali.
Primer Actimel, Activita, Danacol je res ena turbo marketinška lekcija. Če dobro preštudirate, kaj počne v teh primerih Danone, in del tega uporabite v svojem poslu, ne boste naredili napake.
Samo na kratko nekaj elementov, na katere bodite pozorni: jasna obljuba o koristih izdelka, garancija zadovoljstva, priporočeno dnevno uživanje, uporaba statistik za dokazovanje, mnenja zdravnikov - strokovnjakov, mnenja zadovoljnih strank, poskusni tedni, odlična spletna stran, investirajte v oglaševanje več kot konkurenca, proglasite vaš izdelek za nekaj drugega (ni običajen jogurt), pozicija na policah v trgovinah. Ste opazili, kako se počasi pomikajo iz splošnega izdelka (Actimel pomaga vsem), v bolj nišne izdelke?
Pri Activii bolj ciljajo na ženske in na vse, ki imajo prebavne težave (konkurenca Donatu :)). Danacol pa pokrije še eno nišo - vse, ki imajo težave s holesterolom. In seveda v njihovem stilu obljublja znižanje holesterola v treh tednih. Ljudje radi kupujemo jasno izražene obljube.
Dragi moji, tile jogurti niso običajni jogurti. Gre za jogurte na odličnem "marketinškem dopingu". Vsaka čast.
Predvsem pa to zažge, ker se "lovi" ciljna publika (potrošniki) in ne kar vse povprek!
Razumem, to je marketinški blog, ampak prav pri takih zadevah, se mi zdi, bi morali imeti malo več družbene odgovornosti. Nenazadnje ljudje, ki so jih pokopale posledice povišanega holesterola, ne morejo več zapravljati denarja na genialno izvedenih marketinških prijemih.
Pa se ga res lahko izgonejo?
Ne na žalost ne ker je prisoten skoraj povsod.
Je pa res da je bolje jesti tiste produkte ki je bistveno manj sladkorja kot pa izdelke ki vsebujejo velike količine sladkorja.
Kako že pravijo "zmernost je lepa čednost", če bi bili zmerni pri vsaki stvari bi veliko naredili za svoje zdravje.
Tjasa, zanimivo mi je to, da si se spustila komentirati zdravi produk, lahko bi celo rekel najbolj zdrav v svoji vrsti.
LP
Prijatelj, ki vozi robo po zakotnih vaških trgovinah, pripoveduje, kako ženice (ki imajo doma krave, sveže mleko in verjetno bi znale tudi jogurt naredit) vsako jutro čakajo, če bo pripeljal omenjene produkte in jih množično kupujejo ...
Tjaša ima popolnoma prav, samo tudi ona je zdaleč premalo strogo ocenila Becel. Transmaščobe so ena najbolj škodljivih in uničujočih snovi za telo. Dodati noter nekaj fitosterolov in trditi, da je zdaj ta izdelek zdrav, je tako, kot če bi fitosterole dodali recimo v arzenik.
Zdravniki so desetletja napačno trdili, da je treba jesti margarino, ker so živalske maščobe, konkretno maslo, "nezdrave". Po vedno hujši epidemiji debelosti, diabetesa, srčnožilnih bolezni, Alzheimerja, raka in da ne naštevam še naprej, so morali priznati, da so transmaščobe smrtonosna packarija. Kar pa izdelovalcev Becela in drugih podobnih bolezen povzročajočih izdelkov nič ne moti, da ne bi nadaljevali svoj smrtonosni pohod.
Še živali so pametnejše od nas. Če pustite zunaj pred hišo margarino, se je ne bodo mravlje niti dotaknile. Pa poskusite pustiti tam maslo ... če si upate. Mravelj se ne boste nikoli več znebili.
In če vemo, da so transmaščobe smrtonosne, zakaj jih ne prepovejo? Hm. Ali so mogoče že kje prepovedali izdelavo in prodajo cigaret, alkohola ... ? Ne, ker država na tem preveč dobro služi. Pa veliko tovarn bi bilo treba zapreti. Pa lastniki seveda na veliko podmazujejo in lobirajo. Hkrati taka nezdrava hrana predčasno pobije dovolj ljudi, da se ZPIZ za zdaj še nekako lahko obdrži na površju. Zato situacija kar vsem nekako lepo ustreza, raja pa itak ne ve.
Najbolj neumno pa je to, da ljudje verjamejo (ker jih seveda farmacevtske družbe fino pumpajo s takimi dezinformacijami, enako pa zdravnike, ki potem kot papagaji ponavljajo za farmacevtskimi predstavniki), da bodo z znižanjem holesterola kaj dosegli. Celokupni holesterol SPLOH NI POMEMBEN. Pomembno je razmerje med HDL in LDL, še bolj pa, ZAKAJ se je holesterol v telesu povišal. Navadno je vzrok vnetje in s holesterolom skuša telo recimo zamašiti prve drobne razpoke v žilah. Če holesterol znižate, ste telesu odvzeli pomembno orožje proti vnetju in začetku ateroskleroze. Treba je odstraniti vzroke vnetja, ne pa znižati holesterol.
Študije so pokazale, da se je pri vseh ljudeh, ki so si z zdravili ali kako drugače znižali holesterol, zmanjšala pogostost srčnih kapi, se je pa povečala umrljivost iz drugih srčnožilnih razlogov.
Zato prste stran od raznih Becelov, Actimelov in podobnih packarij, pa če imajo še tako dobre reklame. Lahko je njim imeti dobre reklame, saj vsi ljudje morajo jesti in tako ti brezvestni izdelovalci pokasirajo ogromno denarja.
Prvič, mleko izvira od krav iz nehumane množične industrijske reje. To pomeni, da so krave močno natlačene skupaj in nimajo naravnih pogojev, zato obolevajo in je v mleku veliko gnoja in raznih izcedkov.
Drugič, da preprečijo bolezni, te krave dobivajo antibiotike, ki se v njihovih tkivih in seveda tudi v mleku veselo kopičijo.Nič čudnega, da potem zdravila pri ljudeh več ne primejo, če smo pa tudi mi že vsi tako polni antibiotikov.
Tretjič, da dajo več mleka in se bolj zredijo (zaradi zaslužka rejcev), dobivajo rastne hormone. Je to nekaj, kar si slovenske ženske želijo v svojem telesu? Ali v telesih svojih otrok? Močno dvomim.
Četrtič, namesto zdrave naravne paše na prostem dobivajo nenaravno hrano, kot je koruza, žito, soja, da se čimbolj zdebelijo. (To so živila, ki jih znanstveniki v laboratorijih uporabljajo za umetno in hitro povzročanje diabetesa in močne debelosti pri podganah). Ta hrana namreč vsebuje veliko sladkorja in škroba, zato tako mleko redi (medtem ko mleko naravno vzrejenih krav proste paše ne redi, pa četudi je polnomastno!). Živina množične industrijske reje je na nek način druga generacija sladkorja. Poleg tega pa s tako hrano v mleko zaidejo tudi pesticidi, herbicidi, insekticidi, fungicidi in umetna gnojila. Ko so testirali dojenčke, so ugotovili, da imajo že takoj po prihodu na svet v organizmu okoli 250 raznih sintetičnih kemikalij. Ni treba daleč iskati, od kod pridejo. Tudi od raznih Actimelov, če jih je mama jedla vsak dan.
Seznama pa še ni konec, sedaj sem se komaj dobro ogrela.
Petič, takšno že v osnovi totalno nezdravo mleko nato homogenizirajo. Homogenizacija je pri mleku nekaj približno tako škodljivega kot so transmaščobe pri maščobah. Ne bom se spuščala v podrobnosti, o tem obstaja kar nekaj knjig, lahko pobrskate tudi po internetu, kjer je veliko gradiva v angleščini, pa tudi na YouTube se kaj najde. Naj povem samo to, da postopek homogenizacije med drugim razbije maščobne molekule na tako majhne delce, da prestopajo zaščitno bariero med krvjo in možgani, tako ti nenaravno majhni delci zaidejo v možgane in druga življenjsko pomembna tkiva, in ker ti delci žal vsebujejo vse tisto, kar sem naštela doslej … kravji gnoj od infekcij, antibiotike, rastne hormone, pesticide ... Saj si lahko predstavljate. Verjetno se vmes znajde tudi gensko spremenjena soja in koruza … Možganska zaščitna bariera sicer večjim delcem maščobe, kakršni so v naravi, če niso podvrženi homogenizaciji, preprečuje vstop v možgane. Mi pa to obrambo veselo "povozimo". Potem se pa čudimo, odkod toliko bolezni ...
Šestič - last but not least - pa je tukaj še pasterizacija. V trgovinah se že dobi mleko, ki ni homogenizirano, žal pa nepasteriziranega ni, ker to komercialno ni atraktivno ne za pridelovalce ne za trgovine. Če mleka ne pasterizirajo, namreč ne more ostati na policah več kot 1-2 dni. Pasterizirano pa traja 5 dni ali več. (Ste že opazili, da vsi ti pristopi - način reje, način prehrane, način procesiranja mleka itd. - nikoli niso usmerjeni v korist potrošnika, temveč vedno le skrbijo za lažji, hitrejši in večji zalsužek izdelovalca?) No, še sam Pasteur je tik pred smrtjo priznal, da je bila njegova teorija o mikrobih kot povzročiteljih bolezni zelo zgrešena. Zdravje ne pride od zunaj, temveč le od znotraj. In od tega, do kakšne mere je telo oskrbljeno z naravnimi, zdravimi, neprocesiranimi hranili (takimi, ki niso prišla iz tovarne pa tudi ne iz industrijske reje ali pridelave), je odvisno, kako učinkovito se bo znalo ubraniti bolezni.
Naši predniki so preživeli šest milijonov let, pa niso imeli nobenih zdravil, nobenih cepiv, pa tudi Actimelov in Becelov ne. So pa jedli zdravo, naravno hrano. Človek bi se nad tem moral pogosteje zamisliti. Celo meso so do začetka uporabe ognja jedli surovo, pa jim ni škodilo. Mi pa smo danes čisto degenerirani in bolni. Ali mislite, da bomo mi, taki kot smo, preživeli nadaljnjih šest milijonov let? Slabo kaže.
Če se povrnem k pasterizaciji: v mleku je veliko več koristnih mikrobov kot pa škodljivih. Če bi mleko pili surovo - nepasterizirano in nehomogenizirnao - bi dobre mlečne bakterije in naša zdrava črevesna flora zlahka premagale tiste slabe bakterije. Pasterizacija po pobije vse, dobre in slabe. Seveda pa to kratko segrevanje bakterij iz mleka ne odstrani, le ubije jih . In kaj tako dobimo: mleko, polno mrtvih bakterij, ki sprostijo svoje strupe. Ko pride tako mleko (ali mlečni izdelek iz tega mleka) v telo, naš imunski sistem ni zmožen prepoznati teh mrtvih organizmov kot bakterije, zato proti njim ne ukrepa. Tako je takšno mleko za telo veliko bolj nevarno od surovega. Koristi pa ne prinaša.
In kaj naredi Danone? Vzame tako mrtvo, nekoristno mleko, polno raznih packarij, in nato vanj doda žive koristne bakterije (ki so prej v mleku že itak bile), vse ostale strupe pa pusti notri. Toda to ni vse. Danone doda še razna umetna sladila, konzervanse, ojačevalce okusa, sintetične arome, polnila, razne dekstroze in maltodekstrine in cel kup sestavin, za katere verjetno zvečine še niste slišali. V tej umetni, totalno sprocesirani mešanici z ostanki mrtvih bakterij je edina koristna stvar tisti dodatek živih koristnih bakterij. Ki pa jih surovemu, naravnemu mleku seveda ni treba dodajati, saj so že od začetka tam. Pa še ceneje je, ker vam ni treba plačevati vseh teh reklamnih akcij, embalaže, zaslužka samega izdelovalca itd. Poiščite kmeta, ki krave čimbolj naravno hrani (se pravi, pase), pa je. Takšno mleko pijem že dve leti in sem že pozabila, kaj je prehlad ali gripa.
Da so umetni probiotični izdelki zdravi, je torej velika laž, kot je laž tudi to, da je surovo, neprekuhano mleko nezdravo. Resnica je ravno obratna.