Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Pogovor s prodajalcem rekorderjem
Včeraj sem se pogovarjal s prodajalcem, ki je v svoji panogi v Sloveniji prodal največ. Osebno je v 9 mesecih obiskal in prodal 760 strankam! Kako mu je to ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

<< nazaj Zniža holesterol v treh tednih!
Marketing
Komentarji:   11 04.05.2008

Najprej je bil Actimel. Actimel garantirano zvišuje odpornost organizma. Ali pa vam vrnejo denar. Saj se spomnite Actimelovih poskusnih tednov. Seveda priporočajo vsakodnevno uživanje; vsako jutro eno stekleničko. Zapomnite si, strankam je treba dati natančna navodila, kako uporabljati, uživati izdelek. Drugi prodajalci jogurtov kupcem niso natančno povedali, da morajo pojesti en jogurt na dan in zato prodajo manj.

danacol

Vsak pameten prodajalec, ko enkrat ugotovi, da nekaj deluje, isto metodo nemudoma ponovi. In zgodila se je Activia. Nova generacija jogurtov! 83% Slovenk potrjuje pozitiven učinek Activie. Že po dvotedenskem rednem uživanju (vsak dan en lonček), se vam prebava občutno izboljša.

Si Ronaldo vsak dribling izmisli sproti, ali uporablja ves čas isti nabor driblingov, ki jih ustrezno, glede na okoliščine, uporabi na svojih nasprotnikih? Jasno, da si fint ne izmišljuje sproti. Bilo bi neučinkovito, naporno.

V marketingu in prodaji je podobno. Če vidiš, da nekaj deluje, potem razvijaj idejo tako dolgo, dokler se je KUPCI ne naveličajo. V primerih Actimela, Activie in sedaj Danacola, so uporabili preverjen nabor marketinških "fint". Bilo bi neumeno, če sistema, ki deluje na Actimelu, ne bi uporabili vsaj še nekajkrat.

In tako je nastal  Danacol. Enaka embalaža kot Actimel, priporoča se seveda dnevno uživanje. Obljuba je zopet močna: "Zniža holesterol v treh tednih". Izdelka pri nas še ni, a se najbrž ni bati, da ga ne bi dočakali.

Primer Actimel, Activita, Danacol je res ena turbo marketinška lekcija. Če dobro preštudirate, kaj počne v teh primerih Danone, in del tega uporabite v svojem poslu, ne boste naredili napake.

Samo na kratko nekaj elementov, na katere bodite pozorni: jasna obljuba o koristih izdelka, garancija zadovoljstva, priporočeno dnevno uživanje, uporaba statistik za dokazovanje, mnenja zdravnikov - strokovnjakov, mnenja zadovoljnih strank, poskusni tedni, odlična spletna stran, investirajte v oglaševanje več kot konkurenca, proglasite vaš izdelek za nekaj drugega (ni običajen jogurt), pozicija na policah v trgovinah. Ste opazili, kako se počasi pomikajo iz splošnega izdelka (Actimel pomaga vsem), v bolj nišne izdelke?

Pri Activii bolj ciljajo na ženske in na vse, ki imajo prebavne težave (konkurenca Donatu :)). Danacol pa pokrije še eno nišo - vse, ki imajo težave s holesterolom. In seveda v njihovem stilu obljublja znižanje holesterola v treh tednih. Ljudje radi kupujemo jasno izražene obljube. 

Dragi moji, tile jogurti niso običajni jogurti. Gre za jogurte na odličnem "marketinškem dopingu". Vsaka čast. 


Dodaj komentar


Komentarji:

  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
04.05.2008 @ 10:25 Srečko
Ja, seveda, to bo v vsakem primeru delovalo. Spomnimo se samo na "sloviti" znak VARUJE ZDRAVJE, ki ga ima zdaj že marsikateri jogurt, pa mesni izdelek, pa...
Predvsem pa to zažge, ker se "lovi" ciljna publika (potrošniki) in ne kar vse povprek!
05.05.2008 @ 15:34 Tjasa
Problem je samo, da so to "zdravstvene" trditve in marsikoga zavedejo na napačno pot. To je lahko genialno z marketinškega stališča, je pa lahko škodljivo in osebno se sprašujem, kako je to sploh lahko dovoljeno. Na primer margarina Becel: zato ker ima nekaj fitosterolov, ki naj bi _pomagali_ zniževali slab holesterol, ga priporočajo kot ultimativno rešitev problema povišanega holesterola. Resnica je, da je - kot vsaka druga margarina - tudi Becel poln transmaščobnih kislin, ki so ena od najslabših stvari za povišan holesterol, ampak tega nihče ne pove. Ker Becel je res dober za holesterol.

Razumem, to je marketinški blog, ampak prav pri takih zadevah, se mi zdi, bi morali imeti malo več družbene odgovornosti. Nenazadnje ljudje, ki so jih pokopale posledice povišanega holesterola, ne morejo več zapravljati denarja na genialno izvedenih marketinških prijemih.
05.05.2008 @ 19:02 Sašo
Tjasa, se ne strinjam z tvojimi trditvami da je Becel isto škodljiv kot druge margarine, ker dejansko pomaga zmanjševati holesterol (preverjeno).
V naspornem primeru bi šlo zares za zavajanje kupcev, sem pa prepričan da ne stavijo vse na marketing ampak da so naredili zares kakovosten izdelek in zdrav izdelek.
Nenazadnje za temi besedami stoji podjetje, saj je naredilo razne teste preden se je pojavil produkt na policah. Če bi bilo vse to neresnično, bi s tem naredili slab vtis na ljudi, česar si pa po mojem nebi želeli.
Da je Becel dober za tiste ljudi z holesterolom pa opisujejo tudi na njihovi spletni strani: http://becel.si/Consumer/Article.aspx?Path=Consumer/CholesterolAdvice/ProActiv/Home

Kaj dejansko je Becel?
"30% enkrat nenasičenih mašobnih kislin in 50% večkrat nenasičenih omega-3 in omega-6 maščobnih kislin. Obogatena je z vitamini B (B6, B12 in folno kislino). Poleg tega vsebuje manj soli in več vitamina E kot običajne margarine.Praktično ne vsebuje trans maščobnih kislin in je zelo dober izvor vitaminov A, D in E."

Kako deluje? Becel pro-aktiv je izjema med funkcionalnimi živili že zato, ker si je proizvajalec toliko prizadeval za izvedbo natančnih analiz. Le tako lahko trdijo, da dietna margarina s polovično vsebnostjo maščobe zares lahko zmanjša vrednost holesterola v krvi. Za tovrstno zdravju koristno delovanje so zaslužni fitosteroli. Najdemo jih tudi v naravnih rastlinskih oljih, zavirajo pa resorpcijo holesterola v telesu.

LP
05.05.2008 @ 20:04 Tjasa
No, ja, saj na točno tako "razumevanje" se računa. Poglej, v Becelu je 10% nasičenih maščobnih kislin. Pri povišanem holesterolu se moraš vseh nasičenih maščob ogibati v velikem loku. Če pa kdo verjame, da so pri Becelu NAJPREJ pomislili na to, kako bodo ljudem pomagali znižati holesterol... z izdelkom z nasičenimi MK, potem pa naj verjame. Če bi meni ugotovili povišan holesterol, nobene margarine niti v divjih sanjah ne bi jedla. Fitosterole najdeš v vseh maščobah rastlinskega izvora - in ni treba, da imajo poškodovano molekulsko strukturo (poškodovano imajo namenoma zato, da je margarina tudi pri sobni temperaturi relativno trda oziroma mazljiva) zato, da bi jih človek zaužil. Vsakdo, ki ima povišan holesterol, bi si naredil večjo uslugo, da bi si kupil res dobro olivno olje, kot da nosi denar k temu podjetju, ki si takoooooo prizadeva za svoje potrošnike.
05.05.2008 @ 22:05 Sašo
Evo če pogledamo iz drugega vidika, recimo sladkornim bolnikom strogo prepovedujejo sladkor.
Pa se ga res lahko izgonejo?
Ne na žalost ne ker je prisoten skoraj povsod.
Je pa res da je bolje jesti tiste produkte ki je bistveno manj sladkorja kot pa izdelke ki vsebujejo velike količine sladkorja.

Kako že pravijo "zmernost je lepa čednost", če bi bili zmerni pri vsaki stvari bi veliko naredili za svoje zdravje.

Tjasa, zanimivo mi je to, da si se spustila komentirati zdravi produk, lahko bi celo rekel najbolj zdrav v svoji vrsti.


LP
06.05.2008 @ 15:05 mojcej
Prijem zelo očitno deluje.
Prijatelj, ki vozi robo po zakotnih vaških trgovinah, pripoveduje, kako ženice (ki imajo doma krave, sveže mleko in verjetno bi znale tudi jogurt naredit) vsako jutro čakajo, če bo pripeljal omenjene produkte in jih množično kupujejo ...
26.07.2008 @ 20:53 Nomi
Nisem iz marketinga (tukaj sem se znašla, ker sem bila 2x na Aleševem seminarju), se pa zelo dobro spoznam na zdravje.

Tjaša ima popolnoma prav, samo tudi ona je zdaleč premalo strogo ocenila Becel. Transmaščobe so ena najbolj škodljivih in uničujočih snovi za telo. Dodati noter nekaj fitosterolov in trditi, da je zdaj ta izdelek zdrav, je tako, kot če bi fitosterole dodali recimo v arzenik.

Zdravniki so desetletja napačno trdili, da je treba jesti margarino, ker so živalske maščobe, konkretno maslo, "nezdrave". Po vedno hujši epidemiji debelosti, diabetesa, srčnožilnih bolezni, Alzheimerja, raka in da ne naštevam še naprej, so morali priznati, da so transmaščobe smrtonosna packarija. Kar pa izdelovalcev Becela in drugih podobnih bolezen povzročajočih izdelkov nič ne moti, da ne bi nadaljevali svoj smrtonosni pohod.

Še živali so pametnejše od nas. Če pustite zunaj pred hišo margarino, se je ne bodo mravlje niti dotaknile. Pa poskusite pustiti tam maslo ... če si upate. Mravelj se ne boste nikoli več znebili.

In če vemo, da so transmaščobe smrtonosne, zakaj jih ne prepovejo? Hm. Ali so mogoče že kje prepovedali izdelavo in prodajo cigaret, alkohola ... ? Ne, ker država na tem preveč dobro služi. Pa veliko tovarn bi bilo treba zapreti. Pa lastniki seveda na veliko podmazujejo in lobirajo. Hkrati taka nezdrava hrana predčasno pobije dovolj ljudi, da se ZPIZ za zdaj še nekako lahko obdrži na površju. Zato situacija kar vsem nekako lepo ustreza, raja pa itak ne ve.

Najbolj neumno pa je to, da ljudje verjamejo (ker jih seveda farmacevtske družbe fino pumpajo s takimi dezinformacijami, enako pa zdravnike, ki potem kot papagaji ponavljajo za farmacevtskimi predstavniki), da bodo z znižanjem holesterola kaj dosegli. Celokupni holesterol SPLOH NI POMEMBEN. Pomembno je razmerje med HDL in LDL, še bolj pa, ZAKAJ se je holesterol v telesu povišal. Navadno je vzrok vnetje in s holesterolom skuša telo recimo zamašiti prve drobne razpoke v žilah. Če holesterol znižate, ste telesu odvzeli pomembno orožje proti vnetju in začetku ateroskleroze. Treba je odstraniti vzroke vnetja, ne pa znižati holesterol.

Študije so pokazale, da se je pri vseh ljudeh, ki so si z zdravili ali kako drugače znižali holesterol, zmanjšala pogostost srčnih kapi, se je pa povečala umrljivost iz drugih srčnožilnih razlogov.

Zato prste stran od raznih Becelov, Actimelov in podobnih packarij, pa če imajo še tako dobre reklame. Lahko je njim imeti dobre reklame, saj vsi ljudje morajo jesti in tako ti brezvestni izdelovalci pokasirajo ogromno denarja.
26.07.2008 @ 21:39 Nomi
Da pa 83 % žensk v Sloveniji trdi, da je Actimel ali Activia itd. učinkovit, je pa blatantna laž. Ker smo zaradi take kompromitirane umetne hrane vedno bolj bolni, se veliko ljudi ozira po čimbolj zdravih variantah. In tako tudi že veliko ljudi ve, kaj je Actimel in podobna brozga:

Prvič, mleko izvira od krav iz nehumane množične industrijske reje. To pomeni, da so krave močno natlačene skupaj in nimajo naravnih pogojev, zato obolevajo in je v mleku veliko gnoja in raznih izcedkov.

Drugič, da preprečijo bolezni, te krave dobivajo antibiotike, ki se v njihovih tkivih in seveda tudi v mleku veselo kopičijo.Nič čudnega, da potem zdravila pri ljudeh več ne primejo, če smo pa tudi mi že vsi tako polni antibiotikov.

Tretjič, da dajo več mleka in se bolj zredijo (zaradi zaslužka rejcev), dobivajo rastne hormone. Je to nekaj, kar si slovenske ženske želijo v svojem telesu? Ali v telesih svojih otrok? Močno dvomim.

Četrtič, namesto zdrave naravne paše na prostem dobivajo nenaravno hrano, kot je koruza, žito, soja, da se čimbolj zdebelijo. (To so živila, ki jih znanstveniki v laboratorijih uporabljajo za umetno in hitro povzročanje diabetesa in močne debelosti pri podganah). Ta hrana namreč vsebuje veliko sladkorja in škroba, zato tako mleko redi (medtem ko mleko naravno vzrejenih krav proste paše ne redi, pa četudi je polnomastno!). Živina množične industrijske reje je na nek način druga generacija sladkorja. Poleg tega pa s tako hrano v mleko zaidejo tudi pesticidi, herbicidi, insekticidi, fungicidi in umetna gnojila. Ko so testirali dojenčke, so ugotovili, da imajo že takoj po prihodu na svet v organizmu okoli 250 raznih sintetičnih kemikalij. Ni treba daleč iskati, od kod pridejo. Tudi od raznih Actimelov, če jih je mama jedla vsak dan.

Seznama pa še ni konec, sedaj sem se komaj dobro ogrela.

Petič, takšno že v osnovi totalno nezdravo mleko nato homogenizirajo. Homogenizacija je pri mleku nekaj približno tako škodljivega kot so transmaščobe pri maščobah. Ne bom se spuščala v podrobnosti, o tem obstaja kar nekaj knjig, lahko pobrskate tudi po internetu, kjer je veliko gradiva v angleščini, pa tudi na YouTube se kaj najde. Naj povem samo to, da postopek homogenizacije med drugim razbije maščobne molekule na tako majhne delce, da prestopajo zaščitno bariero med krvjo in možgani, tako ti nenaravno majhni delci zaidejo v možgane in druga življenjsko pomembna tkiva, in ker ti delci žal vsebujejo vse tisto, kar sem naštela doslej … kravji gnoj od infekcij, antibiotike, rastne hormone, pesticide ... Saj si lahko predstavljate. Verjetno se vmes znajde tudi gensko spremenjena soja in koruza … Možganska zaščitna bariera sicer večjim delcem maščobe, kakršni so v naravi, če niso podvrženi homogenizaciji, preprečuje vstop v možgane. Mi pa to obrambo veselo "povozimo". Potem se pa čudimo, odkod toliko bolezni ...

Šestič - last but not least - pa je tukaj še pasterizacija. V trgovinah se že dobi mleko, ki ni homogenizirano, žal pa nepasteriziranega ni, ker to komercialno ni atraktivno ne za pridelovalce ne za trgovine. Če mleka ne pasterizirajo, namreč ne more ostati na policah več kot 1-2 dni. Pasterizirano pa traja 5 dni ali več. (Ste že opazili, da vsi ti pristopi - način reje, način prehrane, način procesiranja mleka itd. - nikoli niso usmerjeni v korist potrošnika, temveč vedno le skrbijo za lažji, hitrejši in večji zalsužek izdelovalca?) No, še sam Pasteur je tik pred smrtjo priznal, da je bila njegova teorija o mikrobih kot povzročiteljih bolezni zelo zgrešena. Zdravje ne pride od zunaj, temveč le od znotraj. In od tega, do kakšne mere je telo oskrbljeno z naravnimi, zdravimi, neprocesiranimi hranili (takimi, ki niso prišla iz tovarne pa tudi ne iz industrijske reje ali pridelave), je odvisno, kako učinkovito se bo znalo ubraniti bolezni.

Naši predniki so preživeli šest milijonov let, pa niso imeli nobenih zdravil, nobenih cepiv, pa tudi Actimelov in Becelov ne. So pa jedli zdravo, naravno hrano. Človek bi se nad tem moral pogosteje zamisliti. Celo meso so do začetka uporabe ognja jedli surovo, pa jim ni škodilo. Mi pa smo danes čisto degenerirani in bolni. Ali mislite, da bomo mi, taki kot smo, preživeli nadaljnjih šest milijonov let? Slabo kaže.

Če se povrnem k pasterizaciji: v mleku je veliko več koristnih mikrobov kot pa škodljivih. Če bi mleko pili surovo - nepasterizirano in nehomogenizirnao - bi dobre mlečne bakterije in naša zdrava črevesna flora zlahka premagale tiste slabe bakterije. Pasterizacija po pobije vse, dobre in slabe. Seveda pa to kratko segrevanje bakterij iz mleka ne odstrani, le ubije jih . In kaj tako dobimo: mleko, polno mrtvih bakterij, ki sprostijo svoje strupe. Ko pride tako mleko (ali mlečni izdelek iz tega mleka) v telo, naš imunski sistem ni zmožen prepoznati teh mrtvih organizmov kot bakterije, zato proti njim ne ukrepa. Tako je takšno mleko za telo veliko bolj nevarno od surovega. Koristi pa ne prinaša.

In kaj naredi Danone? Vzame tako mrtvo, nekoristno mleko, polno raznih packarij, in nato vanj doda žive koristne bakterije (ki so prej v mleku že itak bile), vse ostale strupe pa pusti notri. Toda to ni vse. Danone doda še razna umetna sladila, konzervanse, ojačevalce okusa, sintetične arome, polnila, razne dekstroze in maltodekstrine in cel kup sestavin, za katere verjetno zvečine še niste slišali. V tej umetni, totalno sprocesirani mešanici z ostanki mrtvih bakterij je edina koristna stvar tisti dodatek živih koristnih bakterij. Ki pa jih surovemu, naravnemu mleku seveda ni treba dodajati, saj so že od začetka tam. Pa še ceneje je, ker vam ni treba plačevati vseh teh reklamnih akcij, embalaže, zaslužka samega izdelovalca itd. Poiščite kmeta, ki krave čimbolj naravno hrani (se pravi, pase), pa je. Takšno mleko pijem že dve leti in sem že pozabila, kaj je prehlad ali gripa.

Da so umetni probiotični izdelki zdravi, je torej velika laž, kot je laž tudi to, da je surovo, neprekuhano mleko nezdravo. Resnica je ravno obratna.
31.07.2008 @ 20:29 Nomi
He he ... pravkar prebrala:

Firmo Dannon (kar je ameriško ime za naš evropski Danone) TOŽIJO zaradi lažnih in zavajajočihi zjav na izdelku Activia.

http://www.naturalnews.com/023732.html
04.05.2009 @ 22:54 mrobert
Hahahah, Nomi. Dobro si se razjezila in si vzela čas. Dihaj, dihaj, ne jezi se. Škoduje zdravju. Imam samo en pomislek. Včasih so ljudje zdravo jedli in živeli povprečno skoraj pol manj let kot dandanes. Hm. Bi se dalo filozofirati, vendarle smo zašli iz konteksta.
  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
na vrh