Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Intervju
  Poglejte kratek intervju z mano. Nekaj tem iz intervjuja:   Kaj narediti za povečanje prodaje? Kako pripraviti prodajalce, da bodo ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Take Away Sale
Dnevnik guruja
Komentarji:   1 03.02.2008

Kako prepričati sina, da poje juho? Recimo, da ni lačen in da noče jest … kar je mimogrede običajno pri nas doma.

Prvi način je, da sinu obljubim nagrado, če spravi juho vase. Na ta način pomisli večina podjetnikov. Če boste kupili, vam damo popust. Če boste kupili, vam damo še nekaj zraven. Skratka povečevanje prodaje s "podkupovanjem" strank.

Drugi način, ki ga Američani strokovno imenujejo »Take Away Sale«, pa je obraten. Sinu recimo zagrozim, da če juhe ne bo pojedel, ne bo šel z mano na bazen. Skratka, če se ne odloči za nakup, mu bom nekaj vzel.

Pri mojih sinovih »Take Away Sale« deluje celo bolje, kot pa razne nagrade.

Oplovih 24 ur je primer »Take Away Sale« načina. Če boste zamudili oplovih 24 ur, ne bo popusta …

latefee

Kako so »Take Away Sale« razumeli moji italijanski študentje?

Saj veste Italijani niso ravno znani po točnosti … In so se študentje sami lepo zmenili, da mora vsak, ki zamudi na predavanje v škatlo dodati 2 evra. »Take Away Sale« metoda, se je dobro obnesla. Glede na to, da sem imel v skupini 30 italijanskih poslovnežev in glede na to, da sem jim predaval dva polna dneva (kazen pa je veljala za vsak odmor), se je v škatli nabralo zelo malo denarja.

Morda pa je šlo (Lisac je spet skromen …) za dvojni »Take Away Sale«. Morda se ni splačalo zamuditi na moja predavanja iz vsaj dveh razlogov. Prvič zato, ker je bila kazen 2 evra in drugič zato, ker če zamudiš tvegaš, da ne izveš vsega, kar sem imel v tistih dveh dneh pametnega za povedat. :)


Dodaj komentar


Komentarji:

04.02.2008 @ 09:20 Srečko
Glede na dejstvo, da lahko iz vaših nasvetov izluščiš marsikatero koristno stvar, z lahkoto verjamem, da je bila škatla bolj prazna kot polna.
na vrh