Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Katero vodo pijete?
Marketing
Komentarji:   41 05.11.2006
Priznam, da vode ne pijem rad. No, če že ni drugega, pijem tudi vodo. Ampak katera je zame dobra voda? Katero vodo sem kupil danes?

Priznam, da vode ne pijem rad. No, če že ni drugega, pijem tudi vodo. Ampak katera je zame dobra voda? Katero vodo sem kupil danes?

Ključ, po katerem je mag. Aleš Lisac danes izbral, katero vodo bo kupil, je isti kot vedno. Kupil sem tisti paket šestih plastenk, ki je bil opremljen z ročajem. Ker 6 litrov vode ni ravno enostavno prinesti v 8. nadstropje, sploh če moraš v kompletu prinesti še vso ostalo špecerijo.

voda

Na mojo odločitev ni vplivala niti blagovna znamka, niti cena izdelka. Odločil sem se za vodo, ki jo je najlažje prinesti domov. Na ročaju paketa vode, ki sem jo kupil, je pisalo: »Pijte boljšo vodo.« In boljša zame je tista, ki jo je lažje nositi naokoli.

Kaj pa vi – veste, ZAKAJ kupci v RESNICI kupujejo vaše izdelke?

Voda je tudi sicer odličen primer marketinga. Primer, kako lahko v desetletju ljudi pripraviš do tega, da si ŽELIJO vode iz plastičnih steklenic. Ljudje smo pripravljeni težko nositi in drago plačati izdelek, ki sicer skoraj brezplačno, enostavno in takoj priteče iz pipe. Marketing je zabavna reč.

Komentarji:

05.11.2006 @ 10:35 Danilo
Mogoče zato, ker ponekod voda iz pip ni preveč pitna. In ker papir vse prenese (uradne dovoljene neškodljive meje). Starejši ljudje pa že vedo, "samo da bo zdravje".
05.11.2006 @ 12:15 Enes
Sam uporabljam filtre za vodo.
Zakaj?
Ne ljubi se mi nositi težkih vrečk.
Pridni proizvajalci filtrov so v reklami izpostavili tudi to prednost - bravo.
Čeprav bolj kot zgoraj omenjena prednost, me je prepričala "znanstvena" primerjava vode iz filtrov ter vode iz pipe. Primerjavo vedno jemljem z rezervo, kajti oglaševalci radi pretiravajo.
Ko v oglasih vidim izredno pretiravanje me reklama odbija in doseze nasproten ucinek. Npr. pa mizo kup prahu, kjer bi lahko izgubili našega hišnega ljubljenčka, ki ga nato s super izdelkom pobrisemo z enim zamahom. Ali pa nerealno primerjanje izdelka s konkurenčnimi izdelki.
Ali se tudi vam to zgodi?
06.11.2006 @ 15:25 Andrej
Pač g Aleš ima rad stvari,ki so praktične in uporabi prijazne, tako kot jaz.
Pijem dobro vodo pa mi ni treba nositi 6 litrskih plastenk! Pišite mi odgovoril vam bom kako to počnerm.
06.11.2006 @ 15:35 Peter
Dejstvo je, da je v večini plastenk voda dejansko slabše kvalitete kot je recimo Mariborski vodovod...
06.11.2006 @ 16:28 Anzi
Pozdravljeni,
zelo zanimivi komentarji. Dejstvo je da za vodo, oziroma bolje dobro vodo, bi vsak naredil vse, tudi nesel iz trgovine v 20 nadstropje po stopnicah. Pač to si vsi želimo, dobro in zdravo živeti, ne razumem pa naše države, oziroma občin da tako razmetavajo z "tekočim zlatom". Gotovo se bo našel nekdo, ki bo še bolje izpeljal to kupčijo, zakaj pa ne bi postavili lepo razgledno točko z vlečnico, kakor Vogel, s tem da bi bila tm gori dobra voda z odličnim kosilom, ... in še malo sladice povrhu, pa še vsak bi si flaško domov nasel ali jo pa naročil. To se mi zdi bolj pripričljivo, kot pa da bi jaz doma filal vodo z dodatkom limone v stekleničke in prodajal z 500% maržo.
Z tem ciljam predvsem na Julijano, .....
06.11.2006 @ 17:42 kekec
... sam da so komentarji
06.11.2006 @ 17:47 Martin
Res je tudi to ena od možnih odločitev za nakup vode - vendar nosilni ročaj imajo tudi druge vode, ki so še boljše in kvalitetnejše od omenjene; ki imajo daljšo tradicijo, več naravnih mineralnih snovi,.... Mislim, da je samo nosilni ročaj premalo o odločitvi za izdelek, ki ga tudi uživamo.
06.11.2006 @ 18:04 Helena
Nikoli nisem pila samo vodo, odkar pa imam prečiščevalec pitne vode s certifikatom doma, ki odstrani 99,9 % onesnaževalcev (preverjeno ob zamenjavi filtra) in odkar sem osveščena o stekleničenih vodah, da je to popolnoma mrtva voda ( pa še marsikaj drugega) pa sploh vem, da pijem zdravo in dobro vodo, pa še najcenejša je.
06.11.2006 @ 18:13 Ljubo
Pijte živo vodo, ne mrtve v plastičnih kondomih.
06.11.2006 @ 20:40 Albina
Vesela sem, da tudi jaz in vsa moja družina lahko pijemo 99% prečiščeno pitno vodo. Verjetno iz enakega filtra kot ga. Helena.
Ceneje kot ustekleničena voda in vedno sveža na voljo. Predvsem pa nadzorovano čista (elektronski nadzor onesnaženosti filtra).
na vrh