Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Hummer H3 ali Cadillac Escalade za marketinškega guruja
Dnevnik guruja
Komentarji:   3 16.11.2007

Diners Club Slovenija je ponosnim lastnikom črne kartice poslal tale dopis:

hummer

3 kratke marketinške lekcije:

1. Izbira ciljne skupine je zelo pomembna. Takšne ponudbe ne bi bilo pametno poslati komur koli. Odziv bi seveda bil precej dober  - marsikdo bi se rad cel vikend zastonj vozil s Hummerjem ali Cadillacom (plus dodatne motorne sani, ali štirikolesnik na vpetem priklopniku), ampak, če ponujaš izdelek nekomu, ki si ga ne more privoščiti, nisi veliko naredil. Imetniki črne Diners kartice, naj bi imeli denar. In verjetno ga imajo, vsaj večina.

2. Sodelovanje se izplača. Poiščite partnerja, ki ima bazo kupcev, ki vas zanima in se dogovorite za sodelovanje. To je lep primer sodelovanja, kjer je podjetje SKI&SEA d.o.o. iz Celja na legalen in etičen način prišlo v stik z imetniki črne Diners kartice.

3. Seveda je pomembno, da kupcu damo kakšen dober razlog za nakup. Včasih pa je še pomembneje, da naredimo IZSTOP čim bolj neatraktiven. Letna članarina za Diners kartico je visoka. Pozabil sem točno koliko je, ampak mislim, da je bila prvo leto čez 100.000 SIT! Vsakega člana mora Diners tako razvajati, da si ob prihodu letne položnice za članarino, član sam pri sebi reče: "Splača se ravno ne, ampak če se izpišem, če članarine ne obnovim, bom izgubil toliko lepih privilegijev. Bom še raje nekaj časa ostal član." Čeprav ta isti član ni utegnil priti na sprejem z Naomi in tudi s Hummerjem se ni šel vozit, ker ni utegnil ... Ne razumete o čem govorim? Potem pa vas vprašam zakaj ste še vedno naročeni na Delo? Zato, ker vsak dan preberete 218 člankov objavljenih v tem časopisu, ali morda zato, da vam ne prenehajo pošiljati dodatne revije (Ona, Polet, FT, Vikend ...) vsak dan v tednu? Vse jasno, mar ne? Diners razvaja svoje črne člane, s tem povečuje zvestobo članov. Članom otežuje (psihološko) izstop. Najbolje pri vsem tem pa je, da mu partnerska podjetja, to razvajanje celo plačajo. Nice. :)

Če boste prenehali brati dnevnik marketinškega guruja, boste ostali brez veliko uporabnih in dobičkonosnih idej. Kakor koli pogledate na stvar,


je ne branje bloga marketinškega guruja, velika napaka. Branje je brezplačno. Če pa prenehate z branjem, ostanete brez koristnih nasvetov.

Vidte, kako sem vam otežil izstop? In to mora biti naloga vsakega podjetja - stranke prepričati, da se ne splača izstopiti.

cadillac

Cadillaca sem preizkusil že v ZDA, za Hummerja v kombinaciji z snežnimi sanmi, pa verjetno ne bo časa. Kakšen kandidat, da mu odstopim svoje vabilo? Just kidding. :)

Komentarji:

20.11.2007 @ 01:56 Zvoni
LOL. Roke naj bi sušili pod sušilci zaradi ohranjanja dreves. Po drugi strani pa veselo debelo izdelujejo te buldožerske "avtomobile", ki po nepotrebnem kurijo enormne količine goriva. Logika odpove.
20.11.2007 @ 14:30 Aleš Lisac
Zvoni čustva prodajajo ... :) Še jaz bi imel Hummerja (čeprav imamo doma priusa ...). Moški nikoli ne odrastemo in en tak popolnoma neracionalen nakup, bi se pa res prilegel. Izlet nazaj v peskovnik ...
20.11.2007 @ 19:37 Zvoni
Tudi ženske nikoli ne odrastemo. Jaz si za božička nadvse želim barbiko, oblečeno po najnovejši modi. Pač, ženske smo bolj skromne...:-)
na vrh