Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Intervju
  Poglejte kratek intervju z mano. Nekaj tem iz intervjuja:   Kaj narediti za povečanje prodaje? Kako pripraviti prodajalce, da bodo ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Al Gore in Joe Sugarman
Dnevnik guruja
Komentarji:   12 12.10.2007

Al Gore in Mednarodna skupina Združenih narodov o podnebnih spremembah (IPCC) sta letošnja dobitnika Nobelove nagrade za mir. Kočno je Al Gore v eni od panog, kjer tekmuje prišel na vrh. :)

Sedaj je pravi čas, da vam povem eno zanimivo marketinško zgodbico. Zgodbico o marketinškem geniju Jou Sugarmanu in bivšem podpredsedniku ZDA, Alu Goru. Al Gore je med drugim izjavil tudi: "Sugarman has a real talent for promotion and writing advertisments." Vas zanima kako je do izjave prišlo? Tole vam bo všeč, berite dalje ...


Povedal bom zelo na kratko, kdaj drugič pa morda daljša verzija.

Ameriška država je Jou Sugarmanu naložila plačilo kazni 100.000 dolarjev, ker je zamjudil pri dostavi 12 parov očal. Prodal jih je 21 milijonov ...

Joe ni bil kriv, do napake je prišlo zaradi poplav, skratka višje sile, pa še vsem, ki so imeli težave so se opravičili in jim poslali darila. Ampak eden od inšpektorjev je želel narediti kariero na tako odmevnem primeru. Joe Sugarman je ogorčen tožil državo (ZDA).

Za podjetnikške pravice se je na sodiščih boril 7 let. In porabil več kot, če bi plačal kazen. Za ta trud so ga v eni od strank nagradili tudi tako, da so ga nominirali za kanditata za predsednika ZDA. Nominacijo je Joe odklonil.

Zgodba se je končala v Senatu ZDA.

Joe Sugarman je na koncu pravdo vseeno izgubil.

Al Gore, ki ga je zasliševal (takrat je bil še senator), ni razumel, da se pri 21 milijonih prodanih parov očal Blublockers, lahko z 12 pari zgodi kaj nepredvidenega. Kazen so Jou vseeno omilili.

Ko je Al Gore bral razsodbo senata je začel s stavkom: "Sugarman has a real talent for promotion and writing advertisments." Seveda je za tem stavkom sledil en velik BUT ... Ampak, kar je rekel, je rekel. In za vedno je zapisano v zapisnikih in magnetogramih. Joe Sugarmani ima talent, zato to Gorovo izjavo tudi uporablja. Lepa marketinška lekcija, mar ne?

Tisti, ki berete moj blog, ste danes izvedeli o Alu Goru nekaj, kar drugi ne vedo.

Al Gore je vseeno le politik. Dobro, da ni zmagal na volitvah. Ker če bi zmagal, ne bi za okolje naredil praktično nič. Podjetnikov pa očitno nikoli ni v resnici razumel. Politik pač...

Dodaj komentar


Komentarji:

  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
12.10.2007 @ 16:39 ervinator
Bush je za okolje naredil veliko več slabega kot pa Gore dobrega. Za okolje in še za marsikaj drugega bi bilo bolje, če bi bil predsednik Gore. Ampak potem verjetno ne bi prejel Nobelove. ;)
12.10.2007 @ 16:45 Zdravko
Še ena super objava, samo tale konec me je pa res zmotil... "Dobro, da ni zmagal na volitvah." Kako prosim?

Res je, da je Al Gore vseeno le politik in mogoče res nebi naredil kaj dosti za okolje če bi bil izvoljen, vendar to ne pomeni da je dobro da ni zmagal. Da sploh ne začnemo o Bushu...

Kakorkoli že, tudi guru lahko ima kdaj kakšno neumno izjavo:)
12.10.2007 @ 19:03 Alesh
Lep pozdrav vsem!

Kregat se o tem kako bi bilo, če bi bil Al Gore predsednik namesto Busha je brezveze, ker nikoli ne bomo vedeli.

Jaz vidim v tej potezi Al Gora kot naravovarstvenika in dobitnika nobelove nagrade lekcijo lobiranja in ničesar drugega!

Tisti, ki poznate Al Gora še od prej lahko veste, da je bil vrsto let Clintonov sodelavec in ga niti malo ni zanimala problematika okolja!!!
LP
12.10.2007 @ 20:31 Zdravko
Res je Alesh, neumno se je kregat o tem kako bi bilo če bi bil Al Gore predsednik namesto Busha, ker nikoli ne bomo vedeli, in ravno zaradi tega je tudi neumno izjaviti da je bolje da Al Gore ni zmagal, ker ne moreš vedet če je res:)
12.10.2007 @ 21:48 miha
Gore pa še vedno vsak dan porabi energije in ustvari onesnaženja (s poganjanjem in ogrevanjem svojega dvorca) kot 20 povprečnih gospodinjstev. Da sploh ne omenjam osebno reaktivno letalo... Ampak to mu je oproščeno? ... Ker druge uči kako je treba varovati okolje. Do as I say, not as I do :) ... Kakorkoli že ... Busha ni premagal, pa se je moral povzpeti nekje drugje kjer je bil prostor. Če bi bil predsednik ... adijo okolje. Kako bi lahko razmišljal o okolju če bi mu pa za vrat dihali naftni in podobni mogotci. No bi pa vsaj Ameriko vodilo neprimerno več možganskih celic, kot pa jih trenutno. ;)
13.10.2007 @ 18:19 biokmetovalec
Verjamem, da res ni v redu govoriti o drugih nič slabega. Ampak kljub temu, na bruhanje mi gre, samo ko slišim za Busha...

Verjetno je inteligenten človek, po srcu je pa zagotovo primitivec.

No, ne gre pozabiti, da za okolje lahko naredi precej dobrega tudi vsak od nas. Vsak dan. Vsaka malenkost šteje.
13.10.2007 @ 23:40 Sašo
Mal smo zgleda zašli v politične vode ;) ampak kljub temu mislim da je pametno komentirati takšne stvari ki so vsekakor primerjalne povsod po svetu.
Naj omenim da se strinjam s tem kar je Aleš napisal, da po vsej verjetnosti Al Gore nebi bil to kot je sedaj in vsekakor dvomim da bi se tako zavzemal za okolje, če bi bil predsednik.
Zakaj je Bush zgubil? Ker je bilo tako že vnaprej odločeno, če pogledamo recimo samo zgodovino nam bo vsekakor jasno da brez njega nebi mogli tisti ki potegujejo glavne niti izpeljati tako velikega podviga proti bljižnem vzhodu in svetovnim nadzorom.
Seveda je tukaj govora od najvišje vpletenih, do varnostnih organizacij ter "slavne" CIAe ki zadnje čase precej monopolira z ostaimi članicami ZN.

Na kratko, ZDA počasi tone in prišel je njihov zadnji vagon ki jih lahko potegne iz vode, seveda pa bodo zaradi njihovega reševanja posledice čutili ostali.
...mogoče na to temo kakšna beseda več kdaj drugič.

p.s.: Verjamete v NWO?
15.10.2007 @ 14:11 Blaž
Al Gore je odličen lobits, a treba mu je priznati, da trenutno skrbi za okolje in to je dobro.
Še bolj je pa res, da Sugerman piše odlične tekste in na srečo je napisal tudi fenomenalno knjigo Triggers. Pa še tri druge, ki niso nič slabše.
16.10.2007 @ 09:44 Anja
Aleš, imaš pa jajca na blogu objavljati ime Joe Sugarman po tako slabem predavanju, kot ga je imel v Lj spomladi. Če bi bila na tvojem mestu, bi se po njem ugreznila v zemljo in potem, ko bi prišla "ven", bi se vsakemu vljudno opravičila in čisto VSEM udeležencem izstavila dobropis v vrednosti predavanja, pa še vsakemu v opravičilo šenkala tisto njegovo rumeno knjigo, ki je edina nekaj vredna.
17.10.2007 @ 11:14 Zdravko
Meni se je zdelo predavanje dobro. Lepo bi bilo, če bi z "kritiko" povedala kaj točno je bilo tako slabega?
  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
na vrh