Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Check liste
Dnevnik guruja
Komentarji:   5 04.10.2007

Zakaj so letalske nesreče redke?

letalo1

Morda zato, ker piloti uporabljamo "check liste"? Čeprav se piloti res veliko šolajo, še vedno pred vsakim manevrom, sploh pa pred pristankom in vzletom, iz opomnikov berejo kaj morajo narediti. Opomnike imajo tudi za vse postopke v sili.

Podjetja bi delala veliko manj napak, če bi bolj množično in bolj redno uporabljali check liste. Zaposleni hitro pozabijo kaj morajo narediti. Mnogokrat tudi ne pozabijo, pač pa naredijo po svoje, da sebi - ne stranki - olajšajo delo. Check liste so dobra ideja tudi pri pisanju oglasov. Včeraj je eden naših naročnikov v zadnjem hipu opazil, da v oglasu ni telefona njegovega podjetja. In to se je zgodilo meni, (ljubiteljskemu) pilotu ... Priznam, kriv.


letalo2

To letalo ne bi dočakalo takšne starosti, če piloti ne bi uporabljali check list.

Komentarji:

04.10.2007 @ 23:31 Ljubo
Se zgodi tudi najboljšim :)
05.10.2007 @ 01:05 Sašo
Ja to je dokaz da se tudi najboljši motijo, seveda ko govorimo o človeških zmotah.
Nimaš kaj, se vsaj vidi da smo iz mesa pa krvi, ker če bi bili nezmotljivi bi že po vsej verjetnosti bili napol Cyborgi al pa že čisti roboti ;)
05.10.2007 @ 17:11 ervinator
Take pomanjkljivosti jaz takoj opazim.

P.s.: Upam, da nisem kiborg. ;)
05.10.2007 @ 17:43 Aleš Lisac
Imam kar nekaj opravičil ... tekst je šel k oblikovalcu na drugem koncu Slovenije, pa potem h naročniku, od tam k meni. Vmes se je par zadev izgubilo ... Ampak vseeno, če bi prebral check listo, bi takoj opazil ...
06.10.2007 @ 03:02 Zvoni
Pa ne samo da imajo check liste. Menda se pred vsakim poletom sestane posadka in predebatira vse podrobnosti o tistem dnevu, predvsem vreme in možne spremembe. No saj je nekako logično, v zraku je pač manj možnosti za preživetje:-)
na vrh