Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Lisac se je ujel na radar!
Dnevnik guruja
Komentarji:   5 11.09.2007

In to na avstrijski. Na koncu daljše avstrijske vasi se mi je iz grmovja naenkrat naslikal policist z radarjem. Skočil je pred moj avto kot kakšna veverica. Potem pa začel govoriti, da sem vozil prehitro. 80 km/h v naselju. Uporabil sem vse svoje pogajalske spretnosti in sva se na koncu zmenila za 35 evrov. Če tole bere moj brat, ki je pred kratkim za 70km/h v Novih Selih plačal 125 evričev …

radarracun

OK, brat je bil vsaj kriv, jaz seveda ne.:) Res je, da sem bil v naselju, ampak zaradi neke vaške veselice je bila v tej vasi omejitev samo 30km/h. Po koncu veselice so postavili znak »konec vseh omejitev«. Jaz sem to vzel dobesedno in pritisnil na plin. Potem pa se mi naslika policist iz grmovja in mi pravi: »Sorry, I am just doing my job«.


Sem videl, da ga kar malo vest peče. Po mojem je vedel, da imam prav, verjetno večina njegovih žrtev znaka konec vseh omejitev ne vidi, jaz pa sem mu natančno razložil potek znakov …

No, ampak kakšno povezavo ima vse to z marketingom?
O ima, pa še veliko.
Policisti so pametnejši od večine podjetnikov.

Radarje vedno postavijo tja, kjer je veliko voznikov in kjer je velika možnost, da bodo koga ujeli. Skratka, radar se postavi v naselje, kjer ni nobene hiše, prebivalcev pa tudi ne. Najprimernejše so dolge ravnine in kakšno grmovje za skrivanje. O tem sem lepo pisal že pred leti. Kar poglejte si zapis.

Sicer pa je čisto prav, da so me dobili. Glede na to, da sem iz Prage do Ljubljane vozil natančno 6 ur, sem že moral biti kje prehiter. Ampak seveda ne tam, kjer so me dobili … Pomislil sem, da bi svojo nedolžnost dokazoval z Garminom, pa sem se po pogledu na statistike premislil.

norigarmin

Ja, mojemu Garminu se je strgalo, prisežem, da nikjer nisem vozil 405 km/h.

Sicer pa mi ni jasno, kako da sem plačal samo 35 evrov. Posebna cena za guruje?

Ker pa sem že omenil Prago, si oglejte še nekaj fotografij. In preberite naslednji zapis.

violina1

Ulične umetnike rad nagradim s kakšnim bankovcem.

violina2

Cenijo radodarnost.

andywarhol

Bilo kuda Andy Warhol svuda.

orkester

Prague Funfair Orchestra

turisti

V Pragi je več turistov kot Čehov 

Komentarji:

11.09.2007 @ 22:23 Ljubo
JA sej potem so vrjetno tudi povprečne hitrosti napačne :)Razen če ma tvoj SAB kak turbo polnilec z kakim raketnim izpuhom :)
12.09.2007 @ 08:33 Aleš Lisac
Mislim, da je povprečna hitrost pravilno izračunana. Itak da je turbo. Saj sem v enem zapisu razložil, da moški kupimo vse na čemer piše TURBO, ženske pa vse kje piše RAZPRODAJA. :)
12.09.2007 @ 09:27 ervinator
Kar težko verjamem, da v Pragi še nisem bil. Nova obveznost za letos! ;)
12.09.2007 @ 17:21 Aleš Lisac
Prago priporočam. Prav gotovo med prvimi tremi mesti na naši celini, če ne št. 1 po mojem izboru.
13.09.2007 @ 11:40 Boštjan
Praga je fajn. Še bolj fajn pa, če rad raziskuješ pivnice in si navajen na kako pivo več.
na vrh