Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Kaj bi lahko rešilo Janeza Vajkarda Valvasorja pred bankrotom?
Ste vedeli, da je Janez Vajkard Valvasor poslal letak na več kot 300 različnih naslovov, dobil pa je le 9 pozitivnih odgovorov? Preberite, kaj je ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Kajenje prepovedano!
Dobre knjige
Komentarji:   9 19.08.2007
V originalni, tiskani verziji knjige »How to Win Friends & Influence People« avtor na strani 211 opisuje, kako je Charles Schwab naletel na skupino delavcev, ki so v njegovem podjetju kadili točno pod tablo z napisom: »Kajenje prepovedano!« Opisano je tudi, kako je Charles Schwab brez groženj in prepira prepričal delavce, da so kadili zunaj.

Veste, kaj so iz tega primera naredili v zvočni verziji knjige? Zadevo so priredili tako, da Charles Schwab ne prepričuje delavcev, naj kadijo zunaj, pač pa jim dopoveduje, naj nosijo varnostne čelade – v železarni naj bi jih zalotil, kako delajo brez varnostnih čelad.

Jaz sem ogorčen. Kakšne varnostne čelade – pred 100 leti! Ali bomo tako potvarjali zgodovino? Dejstvo je, da se je včasih povsod kadilo. Še leta 1997 se je kadilo na Adriinih letih v Skopje. Da ne govorimo o tem, da so mi v letih od 1993 do 1998 na večini poslovnih sestankov v Makedoniji ponudili kavo in cigareto. »Dečko, da se napijemo kafe? Pušiš? Ajde zapali jednu!« Leta 1992 se je še kadilo na rednih letalskih linijah med Evropo in ZDA.

Takšno spreminjanje tekstov v knjigah je čista bedarija. Jasno, da se bo mojemu sinu zdelo čudno, da njegov očka ni nikoli kolesaril s čelado na glavi, jasno, da se mu bo zdelo čudno, da so včasih na bankah zaposleni kadili, medtem ko so stregli stranke, jasno, da se mu bo zdelo čudno, da sem vozil svojega hrošča neprivezan (ker varnostnih pasov ni imel), jasno, da se mu bo še marsikaj zdelo čudno. Ampak, ali mu bom skrival resnico? To pa ne!

Saj nismo v komunizmu. Ko sem bil še na faksu, sem šel v kino Vič gledat Botra. In v tistem delu filma, kjer eden od mafijcev prepričuje druge, da se nima smisla prepirati z besedami: »After all we are not comunists …«, so seveda prevajalci ali pa cenzorji ta stavek pustili nepreveden. Podnapisa ni bilo. Seveda se je pol dvorane vseeno smejalo …

O knjigi »How to Win Friends & Influence People« sem že pisal in je ena najboljših knjig, ki bi jo moral prebrati vsak. Ampak tale neumnost na zvočni izdaji, me je pa pogrela …


Komentarji:

20.08.2007 @ 11:17 Lidija
Potvarjanje zgodovine je stalnica že odkar obstaja pisana beseda. Kaj verjeti, oziroma predvsem komu verjeti je pač izbira vsakega posameznika, "dokler ne deluje v škodo družbe".

Resnice iz prejšnjih stoletij smo pač sprejeli, ker smo našli le določene zapise, kakšno zgodbico zraven so si izmislili še zgodovinarji in nam je pač to danes edina resnica, znanost, čeprav že sama beseda zgodovina pravzaprav spominja na zgodbico.

Bližnjo zgodovino so nam naši politiki v sodelovanju z zgodovinarji pretvarjali pred očmi - stvari, ki so jih naši starši, dedki in babice doživeli, se pač naj ne bi zgodile - pravzaprav se je vse to dogajalo čisto drugače...tako, kot pravijo (nekatere - tiste pomembne pač) zgodovinske knjige.

Resnica je torej povsod lahko izkrivljena in avtorska beseda ne velja nič....več. Bomo to sprejeli? Moramo...ker drugače nas bo družba kaznovala. Na faksu sem delala izpit iz zgodovine trikrat zaradi enega vprašanja, ki se mu nisem pokorila in sem vztrajala pri svojem pogledu - potem sem se naveličala, povedala kot je profesor želel slišati ter čudežno takoj naredila izpit. To je tipično izkrivljanje in pranje možganov, pravzaprav vzgajanje ovčic, saj "močni" tako najlažje vladajo...žalostno, a resnično - individualnost in resnica sta pač okolju postala neprijazna in žal le še manjšina vztraja na tej poti. To tudi mene pogreje...in po mojem skromnem mnenju - upravičeno!
20.08.2007 @ 14:29 Zvoni
Ogromno škode pri potvarjanju je naredila cerkev; hvala bogu pa kdor ima možgane lahko vidi in prepozna kaj se dogaja. Ovce bodo pač vedno šle s čredo, resnica bo pa vedno prišla do takih, ki si jo želijo in jo potrebujejeo. Vsi je namreč nočejo, jim je tko bolj udobno.
20.08.2007 @ 14:43 Lidija
Vera na splošno zna zelo prilagajati resnico sebi v prid. Splošno so verske vojne vedno najhujše vojne, čeprav bi naj pravzaprav vera živela za mir.

Zvoni, verjetno vaša misel pada na drugo svetovno vojno - tudi komunisti so želeli ovčice, ne le cerkev. Pravzaprav vsaka oblast želi ovčice - ker jih lažje vodijo. V vsaki skupini, ustanovi, v vsaki hierarhiji naj bi bile množice ubogljive, serijske, razmišljale naj bi z glavo vodje ali pa naj sploh ne razmišljajo, le ubogajo.
Stvar je pravzaprav preprosta. Če misliš s svojo glavo si pač "obsojen" na manjšino, na individualizem, na boj za uspeh, ki pa je zaradi več vložene energije in svojega ponosa toliko bolj sladek. Če pa se želiš zliti z množico, je možnosti nešteto...a potem veš, da si pravzaprav le kopiral misli drugih....izbira vsakega posameznika skratka - vsaj to imamo. :)
20.08.2007 @ 15:24 Zvoni
Se strinjam z marsičem, vendar pa je pri verskih voditeljih še dosti bolj grozljivo, ker se s svojimi tendencami opirajo na Boga, kar pomeni, da ljudi še toliko bolj zastrašijo; večina verskih pripadnikov doseže poslušnost z ustrahovanjem, če ne boste takšni in takšni, sledi to in to v imenu Boga. Halooo, mene je že strah, če samo pogledam kakšnega od teh debelih ljudi, kakšni pa so, sami seb verjamejo, da delajo dober, so pa čist "zapackani"...Vesela sem, da živim v tem času, da lahko povem svoje mnenje, je lažje kot v preteklosti, sploh si tega ne morem predsatvlajti. Malo me samo skrbi, kaj se še utegne zgoditi, cerkev postaja vse bogatejša.
21.08.2007 @ 00:44 Zvoni
Tako, če želi kdo brati moj blog, ima zdaj možnost. Če želite sporočite, da vam pošljem naslov.
21.08.2007 @ 10:28 ervinator
Morda pa je do spremembe v zvočni knjigi prišlo zaradi lobija kadilcev, ki se počutijo kot družbeni nebodigatreba, stigmatizirani, osovraženi, ... Morda se je to, namreč izogibanje določenih tem, uveljavilo kot ameriški način politične korektnosti? :)
21.08.2007 @ 13:20 ficcanaso
Pričakovala bi, da so pisci komentarjev na marketinški blog vsaj toliko pametni, da ne bodo pozabili vstaviti linka, če že želijo nek odziv ...
21.08.2007 @ 15:12 Zvoni
Ervinator, zdaj si me pa resnično nasmejal. Se mi bodo začeli kadilci še smiliti, če bo šlo tako naprej, jih bom začela pomilovati:-)...
21.08.2007 @ 16:31 ervinator
Zvoni, jaz jih že zdaj pomilujem, ker so tako šibki ...
na vrh