Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Intervju
  Poglejte kratek intervju z mano. Nekaj tem iz intervjuja:   Kaj narediti za povečanje prodaje? Kako pripraviti prodajalce, da bodo ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Etika mladega biomedicinca
Dnevnik guruja
Komentarji:   20 16.08.2007
Mladi raziskovalec biomedicine se pogovarja s profesorjem. Profesor mu predlaga sodelovanje v raziskovalnem projektu. Priučitev nove tehnike oziroma nekaj podobnega. Prva tehnika je blod – določanje velikosti proteinov. Ker gre za neko staro tehniko, mladenič ni preveč navdušen. Vpraša, ali je na izbiro še kaj drugega.
In profesor mu ponudi izolacijo protiteles. Mladenič je v dvomih, ker gre za invazivno raziskovalno metodo. V bistvu je potrebno zajčkom vbrizgati nek tujek. Zajček začne tvoriti protitelesa. Ta protitelesa je potrebno izolirati. Raziskava potem poteka tako, da se zajčku pušča kri, dokler ubogi zajček ne izkrvavi. Mladeniču metoda ni preveč pri srcu, ker mu ne diši pobijanje zajčkov.

Vseeno vpraša, kje projekt poteka. »Kolega, za par mesecev boste morali na Novo Zelandijo, pa štipendija za ta projekt je res lepa.«

In mladenič odgovori: »Aja, oh super, ta metoda me pa res zanima. Kdaj potujem?«
Iščete povezavo med to zgodbico in marketingom? Je ni. Ampak zgodbica je resnična. Pravkar mi jo je povedal mladenič, ki zgoraj nastopa v glavni vlogi. Ljudje radi prisluhnemo zgodbam. Zgodbe si zapomnimo. Zgodbe prodajajo. Ob takšni zgodbi se boste morda zamislili.

Kaj je (še) etično in moralno? Kje je meja?

Na srečo se jaz ukvarjam z marketingom in prodajo. In nikoli nisem in tudi ne bom testiral na živalih. Testiram pa veliko. Vendar samo na ljudeh :). V marketingu in prodaji – tako kot v znanosti – zmagajo tisti, ki veliko testirajo.

Pa ne preveč obsojat mladega raziskovalca iz zgornje zgodbe. Spomnite se, da se je tisti zrezek, ki ste ga z užitkom pospravili včeraj, še predvčerajšnjim pasel po lepi zeleni travi …

Dodaj komentar


Komentarji:

  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
16.08.2007 @ 09:29 Biokmetovalec
Aleš Lisac,

Čestitam za ta zapis.

Ste vedeli, dragi sobralci, da vsakokrat, ko se odrečete zrezku pomagate k zmanjševanju segrevanja ozračja?

Čisto zares.
16.08.2007 @ 10:16 Sašo
Povezava z marketingom ?

Mladi raziskovalec se je odločil za sodelovanje, ko je slišal, da je štipendija dobra in da se dela na Novi zelandiji. Prepričalo ga je potovanje :)

Če kupcu ob nakupu izdelka ali storitve ponudimo izlet v NZ se bo lažje odločil za nakup, čeprav mogoče našega izdelka ne potrebuje :)

No ja, malo za šalo, ampak baje potovanja v nagradnih igrah delujejo zelo dobro :)
16.08.2007 @ 14:02 Zvoni
Lepo vas prosim, kaj je etično in moralno; če si ne bi tako vztrajno zatiskali oči, bi mogoče globoko v sebi našli odgovor. Prav in narobe v življenju obstaja. Sama se ravnam po tem, da delam dobro in tisto kar je prav. Če se vam zdi to prav, da imajo v teh t.i. "raziskovalnih" ustanovah zaprte živali, ki jih zlorabljajo za človeško dobro, potem se je človeško dobro že zdavnaj razvrednotilo. Nekoč sem brala neko brošuro, kako miši oslepijo, jim odstranijo polovico notranjih organov in potem čakajo na različne scenarije. Morda bi morali ljudje probat kakšne muke trpijo te živali. Meni se ne zdi vredno, da bi moje življenje izboljševali na osnovi takih zlorab.
17.08.2007 @ 09:24 dietil
a joj. a si ti čist prepričana, da bi blo treba take raziskave prepovedat? na kak način bi pa ti pol za svoje otroke delala cepiva? men se zdi čist moralno sprejemljivo, da umre par tistih glodavcez, če se s tem nardijo zdravila za določeno bolezen. ne razumem, kako se ti to lahko zdi sporno. poskusi na živalih so nujni(za medicino, ne kozmetiko). razen, če bi se rada vrnila v čas hitlerja, in to delala na ljudeh.
in, naj samo spomnim, zdi se vam grozno humano pobijanje-uspavanje zajčkov. vendar, ko iz morja potegnejo na tone rib in jih zadušijo do smrti... to je pa OK. ne ocenjujte poskuse na živalih po tem kar ste slišal iz medijev. dejansko vse skup zgleda mal drugač..
17.08.2007 @ 09:35 dietil
aja, k si napisala, kolk živinoreja onesnažuje ozračje pa okolje... se strinjam s tabo da biblo treba ZMANJŠAT porabo mesa. ne pa ukint. a si vedla, da samo 2% vseh vegetarjancev zdravo je? tko da niso bolani? meso je nujno za tvoje zdravje. ker nisi narjena, kot rastlinojeda žival ampak, kot človek. in določenih esencialnih AK ne dobiš dost z zelenjavo-niti s sojo. dost vitaminov zelenjava ne pozna. določene snovi ma samo rdeče meso...
je pa res. preveč mesa se poje.
17.08.2007 @ 10:36 martin
dietil, imam občutek, da kar nekaj veš o zdravi prehrani, zato bi te nekaj vprašal. Če samo 2% vegetarjancev zdravo je, kako pa da je potvprečno njihova življenjska doba daljša od vsejedcev? Zdravo ni tisto, kar je v skladu z uradno medicino in raziskavami, temveč tisto, kar vodi do boljših rezultatov.
17.08.2007 @ 10:42 Zvoni
Joj ti mesojedci, vedno boste našli miljon izgovorov, zato da lahko opravičujete svoja dejanja. Dietil ste morda že kdaj slišali za kozmetiko, sicer cenovno dražjo, L,Occitane, Lush, Artistry..., da ne naštevam naprej, katerih podjetja ne testirajo na živalih. Dokazano je, da poskusi na živalih ne koristijo človeku. Sama se že kar nekaj časa trudim, da preverim če je kozmetika testirana na živalih, tega je čedalje več in osveščeni potrošniki ne bodo več kupovali od podjetij, ki testirajo. Tudi podjetja se tega zavedajo. Ste morda slišali za Draizerjev test. Snov za preizkušanje vbrizgajo ali nakapljajo v žepek vezivnega tkiva. Živali dneve in dneve nepremično tičijo v ozkih zabojčkih, tako lahko boleče dražijo in uničijo njihove oči. Zajčke fuiksirajo v stojala ali jim dajo ovratnike iz plastike, kar jim onemogoča, da bi si iz oči odstranili testne snovi. Neka firma v svojem katalogu ponuja živali za poskuse - npr. miši, ki so jih vzredili brez kožuščka. Naročijo lahko tudi živali, ki so jim, ustrezno želji, že odstranili določene organe ali žleze. Vsi vemo, da so živali čuteča bitja. Sedaj si pa predstavljajte da se vi znajdete v tej vlogi. Lahko bi pisala še cele romane. Toliko argumentov imam, da lahko začnem pisati romane. Kar se pa tiče rib, lahko povem, da jih jaz ne uživam in jih nikoli ne bom. NE ni humano, da ribe potegnejo iz morja in jih zadušijo do smrti, kdo je pa rekel da je. A ste prebrali moj zapis in piše kaj o tem. Kar pa zadeva zdravo prehranjevanje, bi pa samo rekla to, da najbrž niste mislili, da pri vaših vsakodnevnih obrokih merico zdravega prehranjevanja predstavlja košček mrtve snovi na krožniku; torej kosilo in piko na i zdravega predstavlja košček mrtve živali. Sicer pa živali so s svojimi boleznimi že dovolj opozorile in še opozarjajo človeka. Prav tako pa narava. Lep pozdrav.
17.08.2007 @ 10:56 Zvoni
Martin, če dovolite vam jaz odgovorim na vprašanje. Podatek, da samo 2% vegetarijancov zdravo je, je resničen ali pa tudi ne. Priznam, da ne vem; je pa res, da ljudje ne glede na to kaj so, lahko jejo zdravo ali pa ne. Odvisno kakšne količene česa pojedo. Uživanje mesa je terjalo že mnogo raziskav in vse gredo v prid vegetarijancem, tukaj ne gre le za moralni vidik, ampak v enaki meri zdravstveni; in res je vegetarijanci živimo v povprečju deset let dlje.

Uživanje mesa se pozna dolgoročno na zdravju, torej počasi pušča posledice. To so dejstva, ki so znana, zdravniki to dobro vedo. Sploh ne vem zakaj ne sprožijo protimesne kampanije. Vsi tako blazno poudarjajo kajenje, kajenje, kajenje. V zadnjem času se mi zdi, da je poraba mesa upadla, ker se čedalje več pojavljajo patetične reklame, ki napeljuje na večje uživanje.
17.08.2007 @ 21:31 ficcanaso
Joj, vegetarijanka ... veseli me, da si izbrala zase najbolj zdrav način življenja, a se bojim, da ti bo tale tvoja togota bolj naškodila, kot bi ti kakšen košček mesa ... Si že kdaj slišala, da bi bil zajec kralj živali?
17.08.2007 @ 22:26 Biokmetovalec
Strpnost. Sprejemanje drugačnosti. Živi in pusti živeti...

Zame osebno je zelo pomembno, kakšno hrano uživam. Jesti moram tisto, za kar verjamem, da mi koristi. Če verjamem, da brez mesa ne gre, ga moram jesti, drugače bom zbolel. Če verjamem, da je meso nezdravo, ga ne smem jesti, ker bom drugače spet zbolel...

To je moč mojih misli, prepričanj, ki sem jih sprejel od okolja, v katerem živim.

In zelo sem vesel, da lahko svoja prepričanja zavržem in zamenjam za nova - enostavno začnem verjeti drugače, če spoznam, da se ne pomikam v pravo smer.

Kaj jedo drugi ljudje, pa nima z mano popolnoma nobene veze.

Zakaj bi jih torej poskušal prepričati, da nimajo prav?
Ste že kdaj slišali, da je prepričevanje prepričanih jalovo početje?

Ne glede na to, kje živite, kaj delate in kako se prehranjujete, enostavno vas imam rad. Tega mi ne more nihče preprečiti.

Veliko sem razmišljal o svojem življenju. V čem je štos? Zakaj sem sploh prišel?...

Duhovna rast, napredovanje v tej smeri je moja glavna naloga. Živeti v skladu z najvišjim zakonom vesolja - zakonom ljubezni.

Ljudje ne moremo živeti v nasprotju s svojimi prepričanji. Kaj je torej "prav" in kaj "ni prav"? Bojim se, da ni univerzalnega pravila, ki bi veljalo za vse ljudi istočasno.

Ali pa se motim?

Mogoče je "prav" vse tisto, kar nas vodi k strpnosti, sprejemanju drugačnosti, opuščanju jeze, pohlepa, sovraštva...


Naredite si prijetne trenutke!
  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
na vrh