Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Kisle kumarice
Dnevnik guruja
Komentarji:   5 07.08.2007

Menda je sedaj obdobje kislih kumaric. Jaz sem si kumarice privoščil v nemški vasici, približno 70 kilometrov jugovzhodno od Berlina. Prijetna vaška veselica. Jedli smo hrano, ki jo jedo domačini. Prava dieta v stilu http://100milediet.org/home/.

kumarice

In seveda piješ pivo pivovarne s tradicijo. Menda ga delajo že od leta 1788. Kumarice so bile okusne, prekajene ribe še kar, pivo je bilo pa odlično.


nemci

Poglejte kako lepo se imajo Nemci na vasi.

Ne vem, kdo si je izmislil, da je poletje čas kislih kumaric. To naj bi bilo obdobje brez novic, obdobje, ko se nič ne dogaja. No, jaz se seveda ne strinjam. Dogaja se, verjetno so le novinarji in uredniki na dopustu in je zato novic manj. Pa tudi politiki so večinoma na dopustu in počnejo (druge) neumnosti. Evo, sedaj pa še vaš guru piše o kumaricah … Kam smo prišli.

V bistvu sem mislil nekaj zapisati o dietah. Predvsem o tem, da se splača jesti hrano, ki je pridelana blizu vašega doma. V enem od naslednjih zapisov.

ribe

Prekajene ribe so bile še kar dobre

Komentarji:

07.08.2007 @ 14:13 ficcanaso
Nekje sem prebrala, kako ljudje zelo pazimo, da v svoje avtomobile res natočimo pravo gorivo (verjetno nihče namerno ne natoči dizelskega goriva v bencinski motor). Kaj pa vse zmečemo vase? Absurdno, ampak po tej logiki nas veliko bolj skrbi za pločevino kot za lastne želodce. 100 mile diet je zelo dobra ideja.
Vsakih 100 milj ima zagotovo svojo dobro in svojo slabo hrano ... in vsakih 100 milj ima svoje pametne in svoje neumne ljudi, ki sami odločamo o svoji prehrani. Dober tek, želim ...
07.08.2007 @ 17:27 Biokmetovalec
Moj 10 - letni sin Peter zelo rad gleda poučne oddaje na Dyscoweri - ju. Kakšen dan nazaj so npr. prikazali, kako nastane svinčnik.

Vsak od nas ga je zagotovo kdaj uporabljal in vsaj meni se niti sanjalo ni, kako ga izdelajo.

No, in kaj naj bi imel svinčnik skupnega s kislimi kumaricami? Mogoče to, da jih skoraj vsi "uporabljamo", pa malokdo ve, kje so zrasle in kaj vse je lahko v njih...

Tudi o kislih kumaricah bi se dalo veliko povedati.
07.08.2007 @ 20:01 ficcanaso
Biokmetovalec, ne šparaj besed ... napiši
09.08.2007 @ 02:42 Zvoni
Jaz bom pa ob tej priliki napisala še par človekoljubnih, naravovarstvenih zadev, pa prijaznih do živali. Ljudje ne jejte živali. 18 % CO 2 prihaja od živinoreje, kar je gospod Al Gore pozabil omeniti v svojem, kljub vsemu, poučnem filmčku. Še nekatera dejstva so: 8 % pitne vode se porabi za živinorejo in 70 % vseh gospodarsko izkoriščanih površin. Emisija toplogrednih plinov, ki jih je povzročajo ljudje z živinorejo je višja od emisije, ki prihaja od vseh prometnih sredstev na svetu skupaj. Zato ljudje razmišljajte, razmišljajte in še enkrat razmišljajte kaj je več vredno vaš "užitek" na eni strani, ko imate pred sabo "slasten" zrezek ali čisto, zdravo okolje in nič trpljenja za živali. In to katerekoli. Tudi ribe. Se opravičujem že vnaprej, ker tema morda ni primerna za ta blog.
09.08.2007 @ 06:19 Biokmetovalec
No, pa še nekaj o kumaricah.

Veselje - žalost, uspeh - neuspeh, ljubezen - sovraštvo, radost - zagrenjenost... vse to in še veliko več, sestavlja naša življenja. Seveda si vsi želimo tisto prvo - boljšo izbiro. Ampak to je odvisno od nas. Naša naloga v življenju je s pravilnimi odločitvami in posledično dejanji tveganje, da bi se zgodilo kar ne želimo, zmanjšati na najmanjšo možno mero.

Vedno namreč obstaja možnost, da se zgodi tudi tisto, kar ne želimo. Obstaja tveganje.

Pa si predstavljajte, da ste v slovenskem podjetju odgovorni za prodajo nekega izdelka ali storitve. Cilj, ki ga želite doseči je prodaja tega izdelka. Na razpolago imate določeno količino denarja.

Obstaja tveganje, da boste z napačnim pristopom porabili denar braz rezultata. Kaj bi v tem primeru storil moder človek? Za pomoč bi prosil Aleša Lisca in tako tveganje zmanjšal na najmanjšo možno mero.

Pri prodaji je torej Aleš Lisac izbira modrih ljudi.

Zdaj pa si predstavljajte, da istočasno zasledujete tudi svoj osebni cilj - ostati zdrav-a. Pri temeljiti analizi svojega jedilnika pridete do kislih kumaric. Zelo so vam všeč, ne želite jih izločiti, istočasno pa se dobro zavedate, da klasične kumarice predstavljajo tveganje. Zakaj, itak vsi veste- obirajo jih vsak dan, najmanj enkrat na teden škropijo in redno dognojujejo z lahkotopnimi nitratnimi gnojili...

Dobro, saj vem da jih ne pojeste veliko. Ampak vsaka malenkost šteje.

In kaj bi v tem primeru storil moder človek? Kupil bi "kumarice za modre ljudi" - bio kumarice in tako zmanjšal tveganje na najmanjšo možno mero in ohranil užitek.

Kaj imajo torej skupnega naš guru in bio kumarice?:)

Pa brez zamere. Malo heca mora biti.
na vrh