Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Oglas za traktor
Poučen članek v prilogi Kmečkega glasa. Na sliki vidite star oglas za traktor Waterloo Boy – one man tractor. Že iz imena produkta je jasna ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Limona
Dobre knjige
Komentarji:   7 30.07.2007

Pri branju naslednjega odstavka uporabite vso svojo domišljijo:
Predstavljajte si, da stojite v kuhinji in v rokah držite limono, ki ste jo pravkar vzeli iz hladilnika. Občutite, kako je hladna. Oglejte si njeno zunanjost, njeno rumeno lupino. To je mehko rumena barva, na obeh koncih lupina postaja malo zelenkasta. Limono nekoliko stisnite in občutite njeno čvrstost in težo.
Sedaj pa jo približajte svojemu nosu in jo povohajte. Prav nič na svetu ne diši tako kot limona, kajne? Sedaj jo prerežite na pol in jo povohajte. Vonj je še močnejši. Nalahno zagrizite v limono in občutite, kako se vam njen sok razliva po ustih. Nič tudi nima takšnega okusa kot limona, kajne?

Če ste res dobro uporabili svojo domišljijo, so sedaj vaša usta že polna sline …

Besede – samo besede – so vplivale na vaše žleze slinavke. In besede


celo niso odražale resničnosti, ampak zgolj nekaj, kar ste si predstavljali! Ko ste prebirali besede o limoni, ste svojim možganom povedali za limono, čeprav tega niste mislili. Vaši možgani so to vzeli zares in žlezam slinavkam naročili: »Limono reže … pohitite in jo splaknite.« In žleze so ubogale.

Odličen primer, kako lahko sami vplivamo na svoje misli. In še en dokaz, kako zelo pomembne so pozitivne misli za pozitiven rezultat; negativnih misli pa na tem mestu raje ne bi omenjal …

silva

Primer je iz že dokaj stare knjige The Silva Mind Control Method (prvič je izšla leta 1977), v kateri ustanovitelj revolucionarnega programa – Jose Silva – opisuje svojo metodo nadzorovanja misli. Kakšna je ta metoda? Gre za način sproščanja telesa in misli ter uporabo upočasnjenih možganskih valovanj in pospešenih aktivnosti desne možganske polovice, s čimer dosežete pozitivne rezultate.
V knjigi boste našli napotke, kako meditirati in kako se torej popeljati v »alfa stanje«, v katerem lahko sami vplivate na svoje misli in posledično tudi na nekatere dogodke. Silva sam je celo zadel na loteriji, navaja pa še tri primere svojih tečajnikov, ki so prav tako zadeli srečen dobitek. Metoda vizualizacije je uporabna tudi za izboljšanje spomina in lažje pomnjenje, da seveda ne omenjam pomoči pri hujšanju in odvajanju od drugih razvad, kot sta na primer kajenje in alkohol. Zanimiv je na primer podatek, da je metoda uspešnejša v prvem primeru (bi rekel, da zato, ker so rezultati prej vidni, v primeru kajenja je učinek namreč bolj dolgoročen; ljudje pa smo radi nagrajeni kar takoj).

Če niste vedeli ali bolje – niste verjeli – kako zelo pomembne so misli, ki jih imate v glavi, in kako zelo vplivajo na potek dogodkov, je tole obvezno branje.

Pa zares hvala ženi, ki je domov prinesla knjigi ….

Dodaj komentar


Komentarji:

30.07.2007 @ 07:43 Biokmetovalec
Čista resnica.

Misel je energija. Veliko močnejša, kot si sploh predstavljamo.

Ko se človek nauči nadzorovati svoje misli, ko ukroti svoj razum, je opravil najpomembnejšo nalogo v svojem življenju.

Veselo na delo!
30.07.2007 @ 09:04 Aleš Lisac
Še limonada, za vroče poletne dni.
30.07.2007 @ 11:54 Lidija
Še hitrejši in močnejši so rezultati v Theta stanju zavesti...Sama delujem na tej stopnji in rezultati so osupljivi :) Vsak dan se ti dogajajo majhni in veliki čudeži :)
31.07.2007 @ 19:08 vitruvian
Lidija, a lahko kaj več o theta stanju napišeš..kako delovat v njem, kako do njega priti. hvalaaa!
01.08.2007 @ 11:20 Lidija
Vitruvian, to se je potrebno naučiti, ni najbolj enostavno a ravno zato obstajajo seminarji :) Sama sem bila do zdaj na dveh seminarjih in lahko povem, da s theto lahko delaš vse za lepše in kvalitetnejše življenje. Je kot mala magična palčka :) Priporočam...
01.08.2007 @ 20:40 vitruvian
Lidija, hvala za odgovor.Predvsem sem radoveden po tovrstni literaturi, ki jo ti priporočaš iz prakse. Sam se sicer ukvarjam že z Alpha, Theta pa me izredno zanima
01.08.2007 @ 21:34 Lidija
Pravzaprav uporabljam zelo malo literature, po opravljenih seminarjih skoraj nič - delam bolj po občutku...instinktu...blinku...kakorkoli že ;). Priporočim lahko recimo knjigo Theta Healing-Vianna Stibal. Bolje je, da se tehniko res dobro spozna, saj so le tako rezultati (lahko bi rekla 100 % a ne bom ;)) 97%, poleg tega je pomembno, da posameznik ne "odplava drugam"...navsezadnje le živimo tukaj in zdaj. :)
Zanimivo in predvsem pozitivno v tej tehniki pa je med drugim to, da je posameznik v celotnem procesu zgolj opazovalec in ne aktivni zdravitelj energij. Rezultati pa kot sem že omenila...osupljivi!
na vrh