Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Rent a bike
Dnevnik guruja
Komentarji:   2 29.06.2007

Izposoja koles je enostaven posel, mar ne? Kupiš kolesa, postaviš nekaj tabel, zaposliš nekoga, ki kolesa izposoja, jih sprejema in zaračunava. In to je to. Če si na dobri lokaciji, mora zadeva delovati.

Kaj pa, če na primer želimo zaslužiti več? Kaj bi se še dalo prodati turistom, ki si želijo sposoditi kolo?

Polna košara za piknik!

piknik1

Priznajte, da je ideja odlična. Prvič, tisti, ki si kolo sposodijo, imajo sedaj priložnost, da zapravijo 19 (mala torba) ali 39 (večja košara) evrov več. Američani temu pravijo upsell. Stranki vzameš še kakšen evro več in to na tak način, da je še bolj zadovoljna, kot če ne bi plačala več.

Tale košara za piknik pa je dobra še vsaj zaradi ene stvari. Recimo jaz sem si zaželel kolesarjenja, ker sem ob pogledu na košaro pomislil na romantični piknik s svojo ženo. Za kolesarjenje mi je malo mar, ampak piknik je pa dobra ideja. Skratka dodatna ponudba povečuje tudi povpraševanje po osnovni storitvi – izposoji koles.

Marketing je res zabaven šport. In ni panoge, kjer se ne bi dalo z enostavno idejo zaslužiti več.


Komentarji:

29.06.2007 @ 11:10 mojca
Kdo bi si misli, da se v Alešu skriva malo romantične duše;-))))
29.06.2007 @ 22:55 ervinator
Aleš, tvoji zadnji prispevki so mi blazno všeč - kot bi upošteval mojo željo (verjetno hkrati z željami vseh drugih) iz tiste ankete o 100 komentarjih. Čudno je le, da ni več komentarjev. Eden od razlogov je, da so zapisi preveč dobri, preveč celoviti, preveč popolni ... ;)

Za popestritev bom opisal resnično anekdoto. Ko sem se s prijatelji potepal po ex-Jugoslaviji, smo si pod Durmitorjem želeli sposoditi kolesa. Česa takega tam nimajo v svoji ponudbi. Baje v vsej turistični vasi obstaja eno samo kolo, pa še tisto verjetno ni delovalo. Na naše začudenje je turistični delavec odgovoril: "Ja, ja, so pa bili tukaj enkrat neki Nemci, ki so tudi spraševali po kolesih ... "
na vrh