Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Imate svoj krizni priročnik?
Kaj boste naredili, ko pride kriza? Ni vprašanje, ali bo tudi v vaše podjetje prišla kriza. Vprašanje je, kdaj in kakšne vrste bo naslednja kriza. In ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Kako prodati avto?
Marketing
Komentarji:   9 14.06.2007
Kako prodati avto?

Preberite vprašanje, ki mi ga je poslal Milan. Tu na vprašanje ne bom odgovoril na dolgo in široko, pač pa bom opozoril na nekaj zelo pomembnega.


Spoštovani

Želel bi prodati svoj avto, Fiat PUNTO 1.2 sx, letnik 2000,
Rad pa bi za njega iztržil nadpovprečno ceno, ker je tudi nadpovprečno ohranjen. Zanima me kako kupci rabljenih avtomobilov razmišljajo, kaj je za njih najpomembneje. Ali je to cena(tak občutek sem dobil) ali pa nekaj drugega. Imam občutek, da bi vsi radi zelo ohranjen avto po najnižji možni ceni, če ne zastonj.

Ali je bolje v Salamonovem oglasu (mali oglas je omejen na ca 20 besed)
zapisati vse podatke od prevoženih KM, barve,... do datuma poteka registracije in druge podrobnosti, ali pa oglas sestaviti na nek drug način.
Zanima pa me tudi kaj jim povedati na njihove ugovore npr. če rečejo da je cena previsoka, da se da dobit ta letnik tudi veliko ceneje. ali da ima preveč prevoženih kilometrov (čeprav jih nima, 140.000 km &#8211; in so realni) oz. na kakšen drug ugovor. Prosil bi vas za primer oglasa in komentar.
Hvala za pomoč in odgovor. LP, Milan

Če prodajate izdelek ali storitev se morate vedno vprašati, koliko kupcev potrebujete. Če potrebujete enega samega, kot je v primeru prodaje avta, ali stanovanja, veljajo pri prodaji druge zakonitosti, kot če za uspeh potrebujete veliko kupcev.

Če iščete enega samega kupca, lahko postavite visoko ceno, zelo visoko in morda vam vseeno uspe. Tega dejstva se zaveda zavedajo (morda podzavestno, ne verjamem, da vsi toliko vedo o prodaji in marketingu) prodajalci nepremičnin. Navijajo cene in upajo ... Če imaš dovolj časa, takšna taktika celo zna delovati.

Pri prodaji vedno pomaga dobra zgodba in natančne, specifične informacije. Povejte vse o svojem avtu, povejte kje ste ga vozili, zakaj ga imate radi. Povejte zakaj ga prodajate in priznajte tudi kakšno napako. Tako bo vse skupaj zvenelo veliko bolj kredibilno.

Milan potrebuje enega samega kupca. Jasno, da vsi govorijo o ceni. Ampak cena je le lepa tema za diskusijo. Večino strank je strah! Bojijo se, da bodo kupili mačka v žaklju. Zato dobri prodajalci odpravijo strah. Tako, da povedo celo zgodbo, tako da priznajo pomanjkljivosti izdelka, tako da ponudijo garancijo …

Kaj pa bi vi, svetovali Milanu? Aja, še nekaj. Kaj je vloga malega oglasa v Salamonu? Naloga oglasa je, da pripelje stranko na ogled. V oglasu mora biti torej nekaj specifičnih inormacij (letnik, kilometri, barva, nezaleten) in nekaj kar pritegne pozornnost, vzbudi zanimanje. Recimo prodamo hišnega ljubljenčka, prodam ženin avto …

Imamo vsi skupaj še kakšen nasvet za Milana, kakšno osebno izkušnjo s tipom prodaje, kjer potrebujete enega samega kupca?

p.s. Nekaj sto odgovorov na vprašanja mojih bralcev lahko preberete na http://www.lisac-lisac.si/indeks_vprasanj.php 

Komentarji:

14.06.2007 @ 11:37 Marko Maher
Se še kdo spomni tistega oglasa, ko je sexy študentka prava prodajala svojo mislim da Alfo. Nekaj sexy sličic in ogromno kupcev... Ja ni vse v ceni :)
14.06.2007 @ 12:09 Miha
Jaz prodajam avto že nekaj časa. Dober mesec, celo ceno sem nekoliko spustil, pa se ni nihče oglasil. Avto je super, oglas pa tu (prosim za komentarje, kaj bi lahko še dodal):
avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1432506

in tu:
bolha.com/oglas2380180
14.06.2007 @ 14:03 nataša
Mogoče bi deloval Money back guarantee :) če je avto res tako fajn, kot pravite, potem bo stranka dobila zagotovilo, da ne kupuje mačka v žaklju :)

no ja, sicer pa še nisem doživela, da je to kdo dejansko naredil. Kot pravi Aleš, najbolje je povedati celotno zgodbo. Ko sem sama kupovala avto, je bilo lepo slišati "avto je vozila moja žena, večinoma samo do službe, zato tudi ima tako malo prevoženih kilometrov". Je imel avto že en plus pri meni. Samo ta podatek ni odločujoč dejavnik, a vseeno pomaga.
Če ti nekdo reče, da dobi tak avto s temi kilometri za manj denarja, mu recite, naj vam tak oglas pokaže in se ponudite, da greste s svojim avtom na ogled tega drugega. Pa bo stranka lahko primerjala, kdo prodaja pleh, kdo pa avto :)
14.06.2007 @ 15:17 Polona
Zaupanje je ključ do uspeha.
15.06.2007 @ 09:33 Lidija
Sama sem moje avtomobile in avtomobile prijateljev prodajala vedno s prijazno besedo in vtisom, da nimam najosnovnejšega znanja o avtomobilu, brez podrobnih tehničnih podatkov :) Vedno je uspelo in dosegala sem zelo dobre cene. ;)
Ko sem se resnično odločila avto prodati, je šel v najkasneje enem tednu (rekord-3 ure, 2 kupca...še izbirala sem lahko)...niti enkrat nisem dala oglasa v časopis - to storijo namreč vsi...
Poskusite kdaj na malo drugačen način.
Eden izmed mojih načinov...šla sem na primer v trgovino kjer stare avtomobile prodajajo - tam so ljudje, ki le-te avtomobile kupujejo, stranke. Opazuješ, če si ogledujejo avtomobile tvoje znamke in pristopiš, začneš pogover kot...uf, je vroče danes....pa prideš počasi do tega, kaj kupuje in slučajno imaš podoben avto tudi ti...seveda lahko gresta takoj pogledat. Jasno je avto super (moji so dejansko bili), a si se sam že naveličal tega modela in si želiš svež model - zato prodajaš. Še kakšen klepet, testna vožnja....in točno toliko, kot je postavljena cena, potrebuješ ti za nov avto - žal ne morem preveč popustiti...razen toliko, kot si že itak prej napihnil ceno.
Uspeh zagotovljen...
Možnosti je še ogromno...takšnih, malce drugačnih...a poskusite mogoče najprej tako ;) Pa srečno!
15.06.2007 @ 11:01 ervinator
Nasvet je seveda dober. Pripomnil bi samo to, da je lahko problem razpoložljiv za oglas. Če je dovolj prostora, je treba najprej izpostaviti ključne prednosti, v nadaljevanju pa jih v kompletni zgodbi, ki vsebuje tudi pomanjkljivosti, na različne načine še nekajkrat ponoviti. Isto seveda velja za telefonsko poizvedovanje - pri tem mora biti prvi cilj, pravo stranko privabiti na ogled.
02.12.2009 @ 12:18 Afriška siva za vas christmass
Afriška Grey je zelo inteligenten, morda prehiteli vse ostale papige v njeno sposobnost za učenje novih stvari v celotni življenjski dobi. Odrasli sivim štejejo sramežljiv in introvertiran, in ponavadi obveznico z samo eno osebo, pri čemer ravnodušna z vsem ostalim. So tudi ena od najbolj toga in vzorec usmerjene vseh papige, ki se globoko pozoren in občutljiv na najmanjše spremembe v rutino. Odlično talkers in posnema, se lahko te ptice natančno posnemati specifične človeške glasove in gospodinjstvo hrup, kot zvonec, telefon, ali mikrovalovni pečici. Kot zelo sočutni in čustveno ptice, sivim imajo različne osebnosti in se lahko zahtevajo od lastnika čas in pozornost
02.12.2009 @ 12:24 Afriška siva za vas christmass
Afriška Grey je zelo inteligenten, morda prehiteli vse ostale papige v njeno sposobnost za učenje novih stvari v celotni življenjski dobi. Odrasli sivim štejejo sramežljiv in introvertiran, in ponavadi obveznico z samo eno osebo, pri čemer ravnodušna z vsem ostalim. So tudi ena od najbolj toga in vzorec usmerjene vseh papige, ki se globoko pozoren in občutljiv na najmanjše spremembe v rutino. Odlično talkers in posnema, se lahko te ptice natančno posnemati specifične človeške glasove in gospodinjstvo hrup, kot zvonec, telefon, ali mikrovalovni pečici. Kot zelo sočutni in čustveno ptice, sivim imajo različne osebnosti in se lahko zahtevne svojega lastnika, čas in pozornost, se lahko obrnete na boudova@in.com za več informacij.
02.12.2009 @ 12:27 Afriška siva za vas christmass
Afriška Grey je zelo inteligenten, morda prehiteli vse ostale papige v njeno sposobnost za učenje novih stvari v celotni življenjski dobi. Odrasli sivim štejejo sramežljiv in introvertiran, in ponavadi obveznico z samo eno osebo, pri čemer ravnodušna z vsem ostalim. So tudi ena od najbolj toga in vzorec usmerjene vseh papige, ki se globoko pozoren in občutljiv na najmanjše spremembe v rutino. Odlično talkers in posnema, se lahko te ptice natančno posnemati specifične človeške glasove in gospodinjstvo hrup, kot zvonec, telefon, ali mikrovalovni pečici. Kot zelo sočutni in čustveno ptice, sivim imajo različne osebnosti in se lahko zahtevne svojega lastnika, čas in pozornost, se lahko obrnete na boudova@in.com za več informacij.
na vrh