Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Intervju
  Poglejte kratek intervju z mano. Nekaj tem iz intervjuja:   Kaj narediti za povečanje prodaje? Kako pripraviti prodajalce, da bodo ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Lopovi
Dnevnik guruja
Komentarji:   7 22.02.2007

Žena je imela včeraj rojstni dan. Danes zjutraj je prejela "darilo" ...

Prišla je do svojega avtomobila in ugotovila da ga približno 15% manjka! Volan, zračne blazine, motorni pokrov in skoraj cel motor ... Žalosten pogled.

lopovi 

Zavarovalnica prijazna, policija prijazna, tudi na servisu vsi prijazni ... Ampak človek izgubi cel dan in verjetno me bo vse skupaj stalo €5000. Ker je škode toliko, da mi bodo kljub temu, da je avto praktično nov, priznali "ekonomsko" totalko.

Lopove bi seveda z lahkoto polovili. Policaji vedo koliko nesreč je bilo s tem tipom avta (imajo zapisnike, lopovi so dele kradli po naročilu). Enostavno bi se odpravili na obisk k 15 lastnikom Toyot Coroll Verso, ki so imeli v zadnjem času nesrečo. Nato bi jih vprašali, kje avto popravljajo. Nato pa bi od mehanikov zahtevali potrdilo o naročilu in plačilu rezervnih delov ... In hitro bi našli nekoga, ki dela z deli kupljenimi po zelo nizki nabavni ceni :) In tako naprej. Seveda policaji to vedo, ampak ...

sedaj pa sledi marketinški nauk:

Enostavneje in ceneje je pri delu dobiti "kriminalca" Aleša L., ki vozi 69 km na uro, pri omejitvi 50km/h, kot pa se lotiti zgoraj opisanega projekta. Tudi vam svetujem, da se raje ukvarjate s strankami, ki so na dosegu roke, kot pa s tistimi, v katere morate vložiti preveč časa in denarja.

Še en marketinški nauk (vedno je potrebno gledati več korakov v naprej, zavedati se morate dolgoletne vrednosti svojih strank):

Če že policija nima časa, bi se iskanje lopovov splačalo sponzorirati zavarovalnicam. Na zavarovalnici so mi povedali, da so imeli v dveh dneh dve Toyoti Coroli Verso podobno opustošeni. Skupaj škode več kot €19.000. In v prihodnosti bodo ti lopovi naredili vsaj še za desetkrat več škode. Za ta denar, bi bilo celo ekonomsko upravičeno, če bi jih spravili za rešetke. Ja splačalo bi se jim organizirati ekipo detektivov ... Sanjarim?


Dodaj komentar


Komentarji:

22.02.2007 @ 16:07 Peter
To niso samo sanje. Da bi zavarovalnice lovile lopove. Mislim da vsaj v filmih to že obstaja. Zelo močno se mi pa dozdeva da v Ameriki tudi. Zavarovalnice lovijo lopove. A verjetno za večji denar/škodo kot teh 5000eur.
22.02.2007 @ 20:00 Ljubo
No ja, več kot miljon bivših sitov ni za nobenega toliko malo ali samo tok bogati ?
Vem za enega tipa, ki sicer za lizing firmo neplačane avte vozi nazaj. Ampak tole z deli in zavarovalnico bi bilo dost teško zaradi pooblastil in podobnih zadev... Bi bilo treba v kako detektivsko agencijo vprašat.
22.02.2007 @ 21:51 Super Tine
Na 1.slovenskem avto sejmu na internetu je dodan NOV oglas v rubriki oprema v katerem se prodaja:: toyota corola verso 04; pokrov motorja in še nekaj...(lahko dobiš ceneje)
drugi ima oglas na bojšem I.sejmu:: Možnost dobave kakeršnegakoli rabljenega dela za različne tipe novejših osebnih vozil Toyota...itn...

Verjamem, da je bila reakcija ob prizoru na "darilo" nevsakdanja; pa vendarle,ena pozitivna misel za oškodovanko: ZDRAVJE je vse! Brez ZDRAVJA vse ostalo nima več nobene vrednosti.. =)
22.02.2007 @ 22:13 oškodovanka
Super Tine, hvala za spodbudo in tudi res je - zdravje je vse.
Ali so tudi lopovi zdravi?
22.02.2007 @ 23:12 Spiritdesigner (www.zigavavpotic.com)
Če so že zdravi, vsaj spijo ne dobro. Je pa to vse skupaj eno veliko sranje, verjamem in se mi family Lisac smili. Pa še pomagat človek ne more (no, če rabite otroke kam peljati, lahko priskočim). A videl pa ni nihče nič? Kot ponavadi....
02.03.2007 @ 16:10 Aleš Lisac
Kratko poročilo 8 dni po dogodku. Zavarovalnica (naša najvišja gora) čaka na zapisnik iz policije. Dokler ni zapisnika, ne bodo izdali naročilnice za poporavilo avta. Velikodušno so mi odobrili 10 dni nadomestnega avta - vse skupaj se bo vleklo vsaj mesec in pol. Sem pa stranka, ki vsako leto pri njih za kasko pusti priblilžno €7.000. Iščem novo zavarovalnico.
13.03.2007 @ 15:05 jozeoptimist
Morda pa zavarovalnica vrne denar, ce z njenimi uslugami nisi zadovoljen?
Vem, da je mnogo zavarovalnicarjev obiskovalo tvoja predavanja. Gotovo so se kaj naucili!
Res me zanima, katero zavarovalnico bos izbral.
Zavarovalnica je zavarovalnica, najboljsa je slaba.
Ce ima dober marketing, ji sploh ni treba biti dobra.
na vrh