Nove objave na vaš mail!

Vsak nov zapis, vam lahko pošljem po elektronski pošti. Prijavite se tukaj:

Poglejte kaj sem zapisal, natanko pred letom dni:

Kaj bi lahko rešilo Janeza Vajkarda Valvasorja pred bankrotom?
Ste vedeli, da je Janez Vajkard Valvasor poslal letak na več kot 300 različnih naslovov, dobil pa je le 9 pozitivnih odgovorov? Preberite, kaj je ...

Iz dnevnika marketinškega guruja 1. del

90_b_iz_dnevnika_guruja1.jpg

V knjigi boste našli 97 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje. Vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Če vas zanima marketing, če želite uspeti v poslu, potem je ta knjiga za vas.

Iz dnevnika marketinškega guruja 2. del

88_b_iz_dnevnika_guruja2.jpg

V knjigi boste našli 93 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Marketing, direktni marketing, prodaja, retorika, dobičkonosne ideje. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse.
 

Iz dnevnika marketinškega guruja 3. del

89_b_iz_dnevnika_guruja3.jpg

V knjigi boste našli 105 kratkih nasvetov za povečanje prodaje in dobička. Zanimivo in poučno branje, vse na podlagi primerov, večinoma iz slovenske prakse. Marketing, direktni marketing, dobičkonosne marketinške ideje za vsak posel.

Tag

Aleš Lisac, Marketing, Direktni marketing, Trženje, Neposredno trženje, Retorika, Retorik, Javno nastopanje, Šola retorike, Prodaja, Povečanje prodaje, Zaslužek, Povečanje zaslužka, Oglaševanje, Guru, Coaching, Seminarji, Knjigarna, Dobre knjige, Svetovanje, Consulting,

Недорогое постельное белье в Киеве

<< nazaj Imeti morate dovolj »j_ _i se« denarja!
Dnevnik guruja
Komentarji:   11 10.02.2007
Ljudje naredimo veliko napak.
Največ takrat, kadar nujno potrebujemo denar.

Enako lahko rečemo za podjetja. Ko potrebujejo denar, so pripravljena popuščati pri cenah in sprejeti vsak posel. Napaka!

Napaka, ki sem jo nekajkrat naredil tudi sam. Recimo pride stranka, ki je za svetovanje pripravljena plačati res lepe denarce. Ampak za svoj denar seveda zahteva nekaj, kar je še bolj dragoceno. Čas! Ampak zaradi čedne vsotice človek projekt sprejme. Namesto da bi se ukvarjal s projekti, ki bodo dolgoročno donosnejši.

Napaka!

Vsak človek, vsako podjetje bi moralo nekje, na kakšni banki, imeti dovolj »j_ _i se« denarja. Ko imaš enkrat dovolj tega »j_ _i se« denarja, je vse lažje:

Pride stranka in hoče nizke cene … Lepo vljudno in prijazno ji pojasniš, da imajo nižje cene pri konkurenci in da nimaš nič proti, če jih preizkusi. Ti pa cene pač ne boš znižal.

Če si zaposlen in šef s tabo slabo ravna, mu enostavno daš odpoved. Ker imaš dovolj »j_ _i se« denarja. In potem tudi ne sprejmeš prve ponudbe, ki se pojavi, pač pa počakaš na pravo priložnost.

Ja, denar ne osrečuje … Pomirja pa.

Lažje se je pravilno odločati, če otroci niso lačni. Ko boste naslednjič kupovali kakšno neumnost, se spomnite tega zapisa. In denar raje nakažite na svoj »j_ _i se« tekoči račun (vzajemni sklad, itd. ).

Komentarji:

  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
11.02.2007 @ 08:14 tone
Bog pomagaj!

Je to članek napisan s strani zrele osebe? Svetujem, da se oglasiš na kakem seminarju slovenskega jezika, hkrati pa predlagam, da prvo pridobiš izkušnje v poslovnem svetu. Takrat ti bo odpuščeno pisati traparije.

lep dan
11.02.2007 @ 10:53 Super Tine
ha ha ha Tone...

Teh par vrstic je čisto realnih in življenjskih, verjamem da ima A. za svoja leta dosti izkušenj v poslovnem svetu in še si jih nabira...kar pa marsikateremu ne gre v račun...
"j_ _i se" je lahko tudi "joči se"

=D
11.02.2007 @ 12:39 5er
strinjam se z "jezi se" denarjem...ko bom jaz imel dovolj "jepi se" denarja bom pomahal svojemu šefu s tem "jebi se" denarjem in odkorakal drugam...upam da na boljše...:-)
11.02.2007 @ 22:38 natalie
seminar slovenskega jezika ne bi čisto nič prispeval k zrelosti pisca, gospod Tone. Na prvi pogled se tudi meni zdi jezik v tem zapisu neprimeren, vendar sem se naučila, da nikoli ne pozabim, kako je pri vsakem branju zelo pomembna dobronamernost pri sprejemanju sporočila: če želite, od besedila nekaj imeti, boste imeli, če ne želite, pa zagotovo ne - vse je torej odvisno od nas samih.
11.02.2007 @ 22:51 Super Tine
Lepo...
11.02.2007 @ 22:59 natalie
ne vem, ali je lepo, prepričana pa sem, da je res in da se splača na to večkrat spomniti - vsi bi več pridobili
11.02.2007 @ 23:32 Peter
En post nazaj je zapisano: "Cilj pisanja?
Kolikokrat naj še povem ... edini cilj oglaševanja je PRODATI!"
Kaj ima slovenščina s tem? Nič. :-)
12.02.2007 @ 08:47 maja
ja tone, prepričana sem, da ti bo bog pomagal in bog ti bo odpustil :)
Glej raje pozitivno in ne išči napak tam, kjer jih ni.

Ugriznil si v kost, ki jo je Aleš nastavil.
Očitno je zabolelo.
12.02.2007 @ 09:44 Gregor
Ja stric tone res Bog pomagaj! Nekaj najboljšega kar sem prebral v zadnjem času in potrdilo, da še nekdo drug razmišlja podobno kot jaz; stric tone bi pa popravljal vejice in pike…
Preberite mojo osebno izkušnjo, pa boste videli kakšno je življenje košarkarskih trenerjev v Sloveniji. Če nimaš jebise denarja te izkoriščajo na vsakem koraku!

V svojem delu uživam. Ali to pomeni, da moram delati zastonj?

Sredi sezone sem dobil ponudbo za mesto glavnega (in hkrati tudi edinega) trenerja ljubljanske ekipe, ki tekmuje v prvi kadetski ligi.
50 000 SIT (208,65€) na mesec v zameno za: vodenje treningov (5-6 na teden) in tekem (1 ligaška tekma na teden, prijateljske tekme), iskanje igralskih okrepitev, pomoč pri pripravi in distribuciji letakov za vpis v košarkarsko šolo, obisk okoliških osnovnih šol z namenom privabljanja novih članov, selekcijo mlajših igralcev.
Da pa ne bo vse skupaj prelahko, mi je klubska uprava postavila tudi cilj: v štirih mesecih pripraviti ekipo, da se bo ponovno kvalificirala v prvo ligo. Da bi si predstavljali kako visok je ta cilj in kakšni so odnosi znotraj ekipe, morate poznati naslednja dejstva:
- ekipa je do tistega trenutka izgubila vseh 10 tekem rednega dela s povprečno razliko 35 točk
- njihov najboljši igralec je odigral le eno tekmo, potem pa je rajši igral s člani v 2. SKL, ker je spoznal, da je predober za kadete (zakaj so potem izgubili tekmo za 10 točk)
- na domačo tekmo, ki sem si jo ogledal, je prišlo le devet igralcev (čeprav mi je predsednik kluba zagotavljal, da jih redno vadi 15-16)
- igralci so se sprli že na ogrevanju
- po tekmi so brez besed odšli vsak na svojo stran
- vso to žalost smo poleg udeležencev videli le trije gledalci.

"Ali vam to ne predstavlja izziva?", me je vprašal predsednik kluba.

Izziv je seveda ogromen, žal pa nisem v situaciji, da bi si lahko privoščil »prostovoljno delo«, ki mi vzame toliko časa in energije, pokrije pa mi le stroške. Takega dela ne morem sprejeti niti v domačem kraju, v klubu kateremu pripadam in ga imam rad.

Pogajanja so na koncu padla v vodo, ker se po besedah predsednika kluba glede na svojo mladost preveč visoko cenim.

Sprašujem se ali je 350€ na mesec res previsoka cena za tako odgovorno delo, ki velikokrat zahteva celega človeka 24 ur na dan in sedem dni v tednu.
Ali to pomeni, da moramo mladi trenerji delati zastonj dokler ne bomo starejši. Ko pa se bomo postarali ne bomo mogli konkurirati mladim trenerjem, ki bodo pripravljeni delati napol zastonj.

Prepričan sem, da trenerji delamo napako, ker smo zaradi ljubezni do športa pripravljeni delati zastonj. Zaupamo in čakamo na boljše čase. Bojim se, da boljših časov še ne bo kmalu.
12.02.2007 @ 12:04 Peter
Ne Gregor, izkoriščajo te ker pustiš, da te izkoriščajo. PIKA.

In DA Gregor. I feel your pain, dog. Glede mladosti. Jaz sem 28 let mlad in me že (in še vedno) od kar sem vstopil v delovno razmerje na vsakem koraku pozorno (in zelo nevljudno) opozorijo kaj smem in kaj ne ker sem MLAD. Hudo, žalostno in resnično.

A se ne dam. Pa tudi če nimam dovolj "j_i se " denarja!

Fight for your right when you know that you're right. Ali nekaj takega. :-)
  • Stran
  • 1
  • 2
  •   
na vrh